Prosize kapsule

Izbio požar na brodu sa 30 tona hašiša

brodBrod “MV Gold star”, na kojem je izbio požar nadomak obala Malte, prevozio je više od 30 tona hašiša, saopštile su italijanske vlasti.

“MV Gold star” bio je na dvadesetak kilometara od Malte kada je na njemu izbio požar, a italijanska pomorska straža smatra da je ovo možda učinjeno namerno kako bi se ilegalni tovar uništio i izbegla hapšenja.

Vatra se razbuktala i ugašena je tek jutros, a devetočlanu posadu pokupio je brod italijanske pomorske straže koji se našao u blizini.

“MV Gold star” je radiom uputio poziv za pomoć kada je bio na oko 30 nautičkih milja severno od ostrvske države u Sredozemnom moru.

Malteška armija je poslala dva patrolna broda i brzi vojni presretač i oni su se tokom noći borili sa stihijom. Očekuje se da će brod biti dovučen do Italije.

Kako je saopštila italijanska policija, egipatski i sirijski krijumčari droge zapalili su sopstveni brod sa 30 tona hašiša pošto ih je presrela pomorska patrola. Policija je navela u saopštenju da je pre tri dana dobila dojavu o velikoj pošiljci droge koja će se nalaziti na brodu u Mediteranu.

U pitanju je brod “Zlatna zvezda” (Gold star) dugačak 85 metara registrovan u Tanzaniji, prenela je agencija AFP.

“Devet članova posade, državljani Egipta i Sirije, zapalili su brod i uništili njihov dragocen tovar, a potom su skočili u more”, navodi se u saopštenju.

Krijumčari su izvučeni iz vode i uhapšeni.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.