Prosize kapsule

Sony predstavio novi Xperiu kodnog imena Z1

Sony Xperia Z1Japanska korporacija Sony predstavila je svoj novi flagship pametni telefon, 5-inčni Sony Xperia Z1. Najveći aduti uređaja su vodootporno jednodelno kućište od aluminijuma i kamera od čak 20,7 megapiksela.

Prema nezavisnim testiranjima kamera je nadmašila Nokia PureView uređaje po kvaliteti fotografija. Kamera Xperie Z1 ima ugrađen 1/2,3” Exmor RS senzor, Bionz mobilnu tehnologiju za procesiranje slike, 3x ”clear zoom” i funkciju za fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja.

Sony je pridodao i nekoliko aplikacija prilagođenih kameri kao što su: Info-Eye funkcija vizualnog pretraživanja i Social Live striming fotografija na Facebook izvedeno u obliku time-shift opcije koja vrši automatsko brzo snimanje 60 fotografija, od čega 30 pre nego što je pritisnuto dugme ili ikona kamere za snimanje.

Od drugih specifikacija tu je 5” full HD ekran, četvorojezgrični Snapdragon 800 procesor radnog takta od 2,2 GHz, 2 GB radne memorije i 16 GB interne memorije za podatake koji se može proširiti sa microSD karticama.

Kako bi uređaj ovakvih specifikacija mogao nesmetano funkcionisati tu je baterija jačine 3000 mAh.

Za sada ne znamo koliko će ovaj smartphone koštati u slobodnoj prodaji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.