Prosize kapsule

Lenovo predstavio Yoga 2 Pro ultrabook

lenovoKompanija Lenovo predstavila je naslednika prošlogodišnje Yoge koja predstavlja hibrid između prenosnog računara i tableta. Nova unapređena Yoga 2 Pro dolazi sa 13,3” ekranom na dodir velike rezolucije od 3,200 x 1,800 piksela.

Ugrađeni procesori su zavisno od modela novi Intelovi Haswelli četvrte generacije. Trajanje baterije je procenjeno na oko devet sati. Uređaj je tanji od ‘’svog starijeg brata’’ i iznosi 15,5 milimetara (17,1 milimetara je bila debljina Yoge), težina se takođe smanjila za 0,23  kilograma i nova Yoga 2 teži ukupno 1,39 kilograma.

Osim kozmetičke promene, gde je dugme za uključivanje premešteno sa prednje pozicije na stranu uređaja, Lenovo je u Yogu 2 uključio softver Lenovo Picks koji automatski detektuje u kojoj se poziciji uređaj nalazi i prema tome prikazuje na ekranu listu aplikacija relevantnu za pojedini položaj. Aplikacija Phone Companion omogućuje slanje raznih dokumenata i web-stranica na mobilni uređaj putem tekstualne poruke.

Dodate su i aplikacije za obradu fotografija (Lenovo Photo Touch), fotografski filteri (Lenovo Camera Man) i jedinstvena aplikacija Lenovo Chef koja korisnicima pomaže u kulinarskim aktivnostima pomoću mnogih ugrađenih recepata i dodate kontrole glasom i pokretom.

Lenovo Yoga 2 će biti dostupan od oktobra za cenu od 1100 dolara. Manja verzija starog modela Yoge sa ekranom od 11” takođe će se naći na tržištu, ali još uvek se ne zna tačan datum izlaska.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.