Prosize kapsule

Starbaks zatražio od mušterija da ostavljaju oružje ispred vrata

starbucksČuveni lanac kafića Starbaks zatražio je od svojih mušterija da oružje ostave ispred vrata, ali neće direktno zabraniti nošenje oružja.

Starbaks je uguran u gorku debatu u vezi sa strožijim zakonima za nošenje oružja zato što se priklonio lokalnim zakonima koji se tiču otvorenog nošenja oružja u javnosti.

Ovo je dovelo do toga da protivnici strožijih zakona o nošenju vatrenog oružja počnu da održavaju takozvane „Dane cenjenja Starbaksa“ u nekim od njegovih kafića.

U izjavi koju je kompanija izdala, izvršni direktor Hauard Šulc je izjavio da ovaj lanac kafića „ne želi da se ovakva dešavanja održavaju u njihovim prodavnicama“. 

On je izjavio da su protivnici nošenja oružja takođe pojačali svoje napore i retoriku i da su počeli da ispituju i da se suprotstavljaju mušterijama i zaposlenima Starbaksa.

Šulc i Starbaks su se nevoljno našli u sredini nacionalne debate.

„Zato danas pišem, sa ljubaznim zahtevom, da mušterije više ne unose oružje u naše kafiće“, napisao je Šulc.

Ovo se odnosi i na države u kojima je dozvoljeno nošenje vatrenog oružja u javnosti.

Šulc je takođe insistirao da u pitanju nije direktna zabrana nošenja oružja i to iz nekoliko razloga: kompanija želi da da „odgovornim vlasnicima oružja“ priliku da ispoštuju ovaj zahtev i zbog toga što bi direktna zabrana mogla da dovede do direktnog obračuna poslodavaca sa mušterijama koje sa sobom nose vatreno oružje.

„Mi ne možemo da zadovoljimo sve. Zakonodavna tela su mesto za debatu a ne Starbaks kafei. Osobe koje podržavaju zakone o nošenju oružja u javnosti moraju da razumeju da su Starbaks kafići mesto gde bi ljudi trebalo da se osećaju opušteno i bezbedno. Prisustvo oružja uznemirava mušterije“, napisao je Šulc.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar