Prosize kapsule

Izašla verzija 3DMarka za iOS

3DMark za Windowse RT još uvek nije dostupan, ali i dalje je u planu, poručuju iz Futuremarka

3DMark za Windowse RT još uvek nije dostupan, ali i dalje je u planu, poručuju iz Futuremarka

Nakon verzije za Windows i Android OS, Futuremark je izdao benchmark alat 3DMark i za Appleove uređaje. 3DMark za iPhone, iPod Touch i iPad kompatibilan je sa verzijama iOS-a 6 i novijim, a nudi nekoliko testova za merenje performansi mobilnih uređaja u različitim kategorijama.

Testovi se izvode u 720p rezoluciji (osim Extreme verzije), a prvi 3DMark Ice Storm omogućuje merenje i upoređivanje performansi između uređaja srednjeg tržišnog segmenta. Test je zasnovan na OpenGL-u ES 2.0 i meri performanse CPU-a kroz fizičke proračune i GPU-a za prikaz grafike.

Ice Storm Extreme dizajniran je za upoređivanje performansi uređaja iz gornjeg tržišnog segmenta i izvodi se u 1080p rezoluciji uz detaljnije teksture i upotrebu različitih filtera slike (post-processing). Dodat je i novi test 3Dmark Ice Storm Unlimited, koji je dostupan i za Android platformu.

Ovaj test isključuje Vsync i ne uzima u obzir rezoluciju i ostale uticaje operativnog sistema, a namenjen je direktnom poređenju mobilnih SoC rešenja i različitih platformi. 3Dmark za iOS “teži” 174 MB, a dostupan je za preuzimanje na iTunes App Storeu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar