Prosize kapsule

Google radi na projektima posvećenim produženju života

calicoGoogle kreće u novi projekat koji verovatno niko nije očekivao, a tiče se biotehnologija i produženjem ljudskog života.

Suosnivač tehnološkog diva Lari Pejdž (Larry Page) je na svom Google+ profilu objavio da sa “uzbuđenjem najavljuje Calico, novu kompaniju koja će se fokusirati na zdravlje i dobrobit, sa posebnim naglaskom na izazove starenja i povezanih bolesti”, prenosi poslovni.hr.

On je dodao da postoji ogroman potencijal za tehnologiju koja poboljšava ljudski život.

“Nemojte se iznenaditi ako ulažemo u projekte koji izgledaju neobično u poređenju sa našim postojećim internet poslovanjem. Takođe, ne zaboravite da su nove investicije, kao što je ova, vrlo male u poređenju sa našim osnovnim poslovanjem”, poručio je Pejdž.

Drugim rečima, Google počinje da se bavi biotehnologijom i produženjem ljudskog života.

Izvršni direktor nove Googleove kompanije biće Art Levinson, predsednik i bivši izvršni direktor firme Genenteć, kao i predsednik Applea.

Više o novom Googleovom projektu eksluzivno piše i novi broj magazina Time, koji se na naslovnoj strani pita može li Google pobediti smrt.

“U nekim industrijama potrebno je 10 do 20 godina kako bi se neka ideja pretvorila u stvarnost. Zdravstvo je sigurno jedno od tih područja. Trebalo bi ciljati one stvari koje su uistinu važne, kako bismo za 10 ili 20 godina te stvari i imali”, kazao je Pejdž u razgovoru za Time.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar