Prosize kapsule

Fanovi podižu statuu Robokapa u Detroitu

robocopPomoću kampanje na sajtu Kickstarter za svega šest dana prikupljen je novac da se podigne bronzana statua Robokapa visoka tri metra pred novi film o ovom čuvenom zaštitniku reda i zakona.

Velika bronzana statua Robokapa biće podignuta u Detroitu nakon što su fanovi legendarnog filma Pola Verhovena donirali novac.

Statua će biti otkrivena narednog leta nakon što projekat, koji je imao podršku originalnog Robokapa Pitera Velera, sakupio 67.436 dolara za svega šest dana na sajtu Kickstarter 2011. godine, sudeći po magazinu Hollywood Reporter.

Sve je počelo kada je korisnik Tvitera javno poslao poruku gradonačelniku Detroita, Dejvu Bingu, zahtevajući da se oda počast njegovom omiljenom filmskom liku pošto je on jedan od čuvenih izvoznih proizvoda Detroita.

Bing mu je odgovorio: „Trenutno nema planova da se podigne statua Robokapa. Hvala vam za sugestiju“. 

Međutim, ova ideja je ubrzo zaokupila pažnju drugih korisnika Tvitera i korisnika Fejsbuka Džona Leonarda koji je započeo grupu „Izgradite statuu Robokapa u Detroitu“ na ovoj socijalnoj mreži.

Kampanja na sajtu Kickstarter ove snove pretvorila u stvarnost. Najveći deo sredstava, 25.000 dolara, došao je od dizajnera Pita Hotelea iz kompanije Omni Consumer Products iz San Franciska, koja je svoje ime ponela po čuvenoj korporaciji koja Verhovenovom u filmu pravi Robokapa.

Robokap će najverovatnije čuvati grad iz kampusa Univerziteta Vejn Stejt.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Fanovi podižu statuu Robokapa u Detroitu

  1. Pingback: Fanovi podižu statuu Robokapa u Detroitu - Web-novine.com | Web-novine.com