Prosize kapsule

Koliko često muškarci glume orgazam?

parStručnjaci za seksualno zdravlje tvrde da neki muškarci glume orgazam iz potpuno istih razloga kao i žene. 

“Muškarci lažiraju orgazam kako bi podigli ego svoje partnerke, da joj ne povrede osećanja, ili zato što su suviše umorni, pa žele da što brže okončaju celu stvar”, objašnjava Debi Herbenik, direktorka Centra za promovisanje seksualnog zdravlja Univerziteta u Indijani.

Istraživanje koje je obuhvatilo više od 1.000 Amerikanaca, sprovedeno je putem sajta DatingAdvise.com i otkrilo da razvedeni muškarci 67 odsto češće simuliraju orgazam, od slobodnih.

Prema rezultatima, 22 odsto ispitanika to redovno radi.

Otkrića su u skladu sa ranijim studijama koje su se bavile proučavanjem seksualnog zdravlja, iako neki stručnjaci tvrde da čak jedan od tri muškarca glumi orgazam.

Naravno, neki pseudo orgazmi mogu se pripisati i zdravstvenim problemima s kojima se muškarac suočava, a o kojima zbog stida ne želi da razgovara sa partnerkom.

“Glavni razlog zbog kog muškarci lažiraju orgazam je taj da izbegavaju temu o potencijalnom seksualnom problemu. Strah da neće dostići vrhunac i prava istina o tome, prema njihovom mišljenju samo može uznemiriti partnerku i dovesti do beskrajne rasprave. Muškarci bi radije izbegli temu, nego što bi se suočili s tim”, kaže Set Mejers, psiholog iz Los Anđelesa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Koliko često muškarci glume orgazam?

  1. Pingback: Koliko često muškarci glume orgazam? - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar