Prosize kapsule

Sve više Amerikanki opsednuto ekstremno mršavim izgledom

modeliNajnovija opsesija mladih Amerikanki, koje gledaju idealne slike u ženskim časopisima, jeste biti mršava i imati veoma dugačke i tanke noge, a taj fenomen može dovesti do depresije i anoreksije, saopšteno je u Vašingtonu.

Na društvenim mrežama poput Fejsbuka, Tamblra i Pinteresta, sve više ima slika u gro planu devojaka s veoma dugim i mršavim nogama, koje kad se skupe ne mogu da se sastave.

“Ja nikako ne mogu da sastavim butine kada ih skupim, devojke, budite ljubomorne”, navodi se na jednoj društvenoj mreži i dodaje da “svi mogu biti mršavi, nositi broj 32, imati ravan stomak i lep razmak sa skupljenim nogama”.

Na Tviteru postoji strana “Cara Thigh Gap” koji je isključivo posvećen ekstremnoj mršavosti britanske mankeneke Kare Delevinj, dok desetak sajtova i strana na Fejsbuku predlažu stroge dijete ili vežbe za mršavost.

“Dobiti taj jaz između skupljenih butina je nešto veoma teško, jer je to najpre pitanje strukture kostiju osobe”, objasnila je psihološkinja Barbara Grinberg i dodala da, ako devojka to želi, to znači da treba da gladuje.

Prema njenim rečima, takve devojke unose dnevno oko 380 kalorija, dok je optimalno do 2.500 kalorija. Ona je dodala da držanje strogih dijeta dovodi do poremećaja u ishrani i organizmu, prvo u mozgu, pa u kostima, a kasnije do psihičkim poremećaja, kao što je depresija.

Prema nekim stručnjacima, treba zabraniti časopise u kojima se promoviše anoreksija, jer mnoge devojke smatraju da će, ako su veoma mršave, lakše dobiti posao, nego ako su normalne ili prekomerne težine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Sve više Amerikanki opsednuto ekstremno mršavim izgledom

  1. Pingback: Sve više Amerikanki opsednuto ekstremno mršavim izgledom - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar