Prosize kapsule

Android preuzeo vođstvo na tržištu tableta

androidNa osnovu rezultata istraživanja američe kompanije ABI Research, na tržištu tablet uređaja dogodila se smena na vrhu. Tableti bazirani na Androidu preuzeli su vodstvo na tržištu od Appleove linije iPad proizvoda. Prema ABI Researchu to se dogodilo zbog niza događaja.

U drugom kvartalu ove godine veliki broj tableta temeljenih na Androidu je prvi put pretekao one bazirane na iOS-u, dok je prosečna prodajna cena iPada gotovo dosegla prosečnu cenu na tržištu. Po prvi put su prihodi od iPada pali na samo 50 % ukupnih globalnih prihoda od tablet uređaja. Takođe u protekloj godini prosečna prodajna cena iPada pala je za 17% dok je kod ostatka tržišta porasla za 17 %.

Većinu isporuka tablet uređaja činili su oni uređaji sa dijagonalom ekrana od 7-inča. Appleov iPad mini uređaj sa dijagonalom od 7,9-inča činio je 60 % svih Appleovih isporuka tableta i 49 % svih prihoda povezanih sa iPadima u proteklom kvartalu.

I pored svega toga Apple je i dalje vodeći proizvođač tableta iako je njegove proizvode dostigla i prestigla sve bolja konkurencija temeljena na Androidu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.