Prosize kapsule

Google planira da svoj Chrome OS implementira u Windows 8

Chrome OS – trojanski konj iz Googlea, Microsoftu s ljubavlju…

Chrome OS – trojanski konj iz Googlea, Microsoftu s ljubavlju…

Google bi uskoro mogao korisnicima Windows 8 da ponudi Chrome OS koji bi se aktivirao iz same aplikacije pretraživača. Na ovaj način bi se eliminisala potreba za posebnom instalacijom Chrome OS-a na računare.

Kako piše The Verge, ova mogućnost trenutno je dostupna kroz test verziju Chromea za Windows 8 koja je namenjena programerima. Aplikacija se, jednom instalirana na Windows 8, pokreće na način da ispunjava celi ekran, a kroz nju se nudi pristup funkcionalnostima Chrome OS-a. Na taskbaru su dostupne Googleove aplikacije Gmail, Search, Docs, YouTube i druge, uključujući i Chrome (da pojasnimo – pretraživač u okviru OS-a zasnovanog na pretraživaču koji se izvršava u aplikaciji pretraživača na Windows 8). Istovremeno je moguće pokrenuti više aplikacija u okviru Chromea, ali i ostalih aplikacija koje se na radnoj površini izvršavaju u prozorima.

Potencijalni kupci Chromebookova na ovaj će način pre kupovine moći isprobati funkcionalnosti računara, a Google će svoje usluge približiti većem broju korisnika i na taj ih način efikasnije “zaključati” u svoj ekosistem.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.