Prosize kapsule

Signali da je vezi došao kraj

usamljeniKada smo u vezi i osetimo da nešto nije kako treba, bilo bi dobro da priznamo sebi da je kraj. Često se upravo to krije i „stavlja ispod tepiha“ jer je tako lakše. E pa, nije ni lakše ni lepše.

Lepše je biti sam i makar iščekivati nešto lepo, nego biti u lošoj vezi koja je to prešla u naviku i ništa drugo. Dešava se u dugim vezama da se takvi signali prosto ni ne primećuju ili bolje rečeno, zanemaruju. Međutim, kao i uvek, i tada je najbolje biti iskren sa samim sobom pre svega i priznati znakove koji ukazuju na kraj.

Neraspoloženje

Konstantno loše raspoloženje koje se dešava u prisustvu partnera, prvi je znak da nešto nije kako treba da bude. Ako ljubav ne poznaje granice, onda sasvim sigurno ne poznaje ni razloge zbog kojih se ne osećate dobro u društvu nekoga koga bi trebalo da volite. Emotivna veza znači, između ostalog, da se problemi dele i zajednički rešavaju, a ne da se problemi gomilaju iz „nepoznatih“ razloga. Ukoliko postoji neraspoloženje sa jedne strane, a druga je nezainteresovana… prilično je osuđeno na kraj.tuzni par

Gradacija netolerancije

Normalno je da nam kod druge osobe smetaju neke stvari i navike. Ali kada tu osobu volimo i odlučimo da joj se potpuno damo i predamo, onda se nekako naviknemo na ono što nam smeta i to postanu sitnice. Problem nastaje onog momenta kada broj stvari koje nam smetaju počne da raste a u sebi ne možemo da nađemo toleranciju na to. Naravno, važi i obrnuto – ako shvatimo da naše navike nenormalno počinju da iritiraju drugu stranu. U ovakvim situacijama često dođe do tačke kada popričamo o tome, i ako se ne nađe nikakvo rešenje, to je takođe siguran znak da vezu treba okončati.

Traženje razloga

Upravo kao i kod prethodno opisanog znaka, tako i ovde – uporno traženje greške kod partnera nagoveštava kraj. Jer traži se greška koja se naravno ne može oprostiti i postupak, rečenica ili bilo šta preko čega se ne može preći. Onaj ko traži, taj i nađe. Prema tome, ovo je samo još jedan od izgovora za hronično lošu vezu koja nikako da se okonča, a trebalo bi.CoupleFight

Skrivanje veze

Ukoliko neko ko je u dugoj vezi pred nepoznatim ljudima počinje da se ponaša kao da je slobodan (single) i da razgovara na taj način, najverovatnije se radi o želji za takvim životom. Da li neko ko je zaljubljen, zadovoljan i srećan to krije? Naravno da ne krije nego čak želi to svoje osećanje da podeli sa celim svetom. U suprotnom – to je još jedan od znakova da veza nema budućnost.

Izbegavanje planova

Izbegavanje ili odlaganje onoga što je logičan sled ozbiljne veze siguran je razlog za razlaz te dve osobe. Odlaganje planova za zajednički život ili planiranje porodice liči na izgovore koji daju do znanja da se to zapravo i ne želi. Kada postoji ljubav, sigurna i stabilna, zajednički život, brak i deca bi trebalo da se dešavaju potpuno spontano i stihijski. Kada to nije slučaj, pronalazi se bezbroj prepreka i izgovora koji će biti u protivnosti sa tim.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

6 komentara na “Signali da je vezi došao kraj

 1. Želeo bih da postavim pitanje… Dali je kod devojke normalno da se zbog prve svoje ljubavne veze normalno da se plaši reci svojoj porodici za tog dečka?! Pošto moja devojka konstantno pominje neku tajnu vezu… ? Molim za odgovor. Pozdrav

  • Jovane, ako tvoja devojka sa tobom želi tajnu vezu, to ti govori i pokazuje onda to verovatno nije tvoja devojka već ljubavnica. Svi znamo kako veze izgledaju i normalne veze nisu tajne. Ako neko od partnera ne želi da se sazna onda sigurno postoji određeni razlog a to najverovantinije nema nikakve veze sa prethodnom vezom. Nisu roditelji jedina javnost, to je sigurno. Zamoli je da ti iskreno odgovori, pa proceni sam šta ti odgovara, da li joj veruješ i kako ćeš dalje.
   Pozdrav

   Sonja

 2. @Jovan Moj prijatelju, nema to veze sa provm ljubavi već isključivo sa osobom. Ako ona hoće da ima tajnu vezu može tu buti svašta.
  Pogledaj uzroke pa ćeš naći rješenje. Ako nema razloga da se krijete onda traži razloge tamo gdje se najmanje nadaš. Ima nekoga sa strane. Drugi razlog može biti da je plašljiva pa se boji rekcije.

 3. Može pomoć?
  Sa jednom devojkom(više poznanicom) se vidjam jednom u mesec dana ili dva meseca preko drugarice.. ta devojka ima dečka već dve godine, kad god se vidimo malo fali da se poljubimo, poljubili smo se pre par dana, pa smo se videli nasamo posle toga, kada mi je rekla da bolje prestanemo da de vidjamo jer je shvatila da je prvi put prevarila dečka i da joj je žao dečka, i ako se vidimo opet da može da ga prevari ponovo a to ne želi, jel ima neke pomoći? Da je zovem opet na piće ili da odustanem što će mi biti jako teško? može neko rešenje molim vaš? Devojka deluje kao da se dvoumi izmedju nas dvojice ali da ne želi da rizikuje dugu vezu, mislim da treba da je ubedim nekako da to nije rizik i da shvati da sam bolji..

 4. marko,
  slobodno je zovi i budi uporan ako si siguran da zaista želiš da budeš sa njom. ako se ona dvoumi, kako ti kažeš – pa pomozi joj da se odluči 🙂
  dokaži joj da si ti pravi za nju ! nemoj da odustaješ jer na taj način odustaješ od ideje da budete zajedno !
  samo napred !!!

 5. 😀 😀 😀 U vezi sam vekj tri godine jos malo,do pred par meseci mi je bilo bas okej imali smo nekih sitnic problema kao i ostali parovi,ali od jednom kao u meni da se sve srusilo ono lepo sto sam osecao sprema njoj kao da je nestalo i sada kada dodje da sedimo kod mene ili da izlazimo negdesve kao da me nervira,po celi dan mi prolaze misli kako nisam srekjan sa njom,smetami u golobali sve kod nje,neki mali sitnic da mi se nesvigja odma izbuvnem neznam sta da radim ako moze neki sovet pozz