Prosize kapsule

Yahoo uvodi nagrade za pronađene propuste

YahooSvaka ozbiljna kompanija koja drži do sebe želi korisniku omogućiti što bezbolnije i što sigurnije korišćenje njenih proizvoda. U takvim kompanijama postoje posebni programi po kojima se nagrađuju korisnici koji pronađu bag u okviru aplikacije ili servisa i prijave ga kompaniji kako bi ga ona mogla ispraviti pre nego što bude zloupotrebljen.

Dok pojedine kompanije isplaćuju iznose u stotinama, pa i do nekoliko stotina hiljada i miliona dolara, Yahoo je odlučio nedavne pronalazače XSS ranjivosti nagraditi vaučerima u vrednosti od 12,5 dolara koje su mogli potrošiti u okviru Yahoove prodavnice koja prodaje majice, šalove i ostali promotivni materijal kompanije.

Nakon što su se našli pod kritikama po tom pitanju, u Yahoou su odlučili pokrenuti pravi nagradni program koji neće uključivati vaučere za njihove prodavnice. Program bi trebao zaživeti do 31. oktobra, a retroaktivno će obuhvatiti sve koji su od 1. jula prijavili bag.

Umesto dosadašnjih vaučera, po novome minimalni iznos koji će biti isplaćen za prijavljenu grešku je 150 dolara, dok maksimalni iznos je 15,000 dolara.

Pojedinci i kompanije koji budu prijavljivali propuste, a u Yahoou ih ocene kao propuste koje je potrebno ispraviti dobiće putem emaila, a po potrebi i pismeno priznanje Yahooa, dok će najbolji naći mesto i na internet stranicama slavnih.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.