Prosize kapsule

SAD: Sud čoveka proglasio mrtvim i ne želi da povuče odluku

milerČovek iz Ohaja koji je proglašen mrtvim 1994. godine, ostaće “mrtav” u očima zakona, pošto je odbijena njegova žalba na presudu kojom je proglašen mrtvim, piše CNN.

Donald Miler (61) ispričao je sudu da je 1986. godine nestao pošto je izgubio posao, ostavljajući suprugu, dvoje dece i, kako tvrdi advokat njegove bivše žene, hiljade dolara duga za alimentaciju.

Osam godina posle nestanka, proglašen je mrtvim.

Miler je pred sudom ispričao da se u Ohajo vratio “oko 2005. godine” i da nije znao da je “pravno mrtav”, te da se nadao da će doći do broja svog socijalnog osiguranja.

Zakoni u Ohaju, međutim, ne dozvoljavaju mogućnost da se izmeni odluka o proglašenju osobe mrtvom, ako od te odluke prođe više od tri godine.

Sudija Alan Dejvis rekao je za CNN da “za više od 40 godina” karijere “nije imao ovakav slučaj”.

Advokat Milerove bivše žene, Džejms Hamer, kaže da je Miler 1994, kad je “pravno umro”, dugovao supruzi Robin oko 25.000 dolara alimentacije, a nakon što je proglašen mrtvim, ona je počela da prima socijalnu pomoć da bi izdržavala decu.

Advokat kaže da bi stvar bila mnogo komplikovanija da je sud odlučio da je Miler živ, jer bi supruga Robin verovatno morala da vrati dug socijalnoj službi, pošto je pomoć primala na osnovu smrti bivšeg muža.

“Zato smo sada zadovoljni odlukom”, dodao je advokat.

Donald Miler ima 30 dana da se eventualno žali na sudsku odluku.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar