Prosize kapsule

Amerikanci razmatrali pravljenje “gej bombe”

TF Red Bulls search villages for weapons cachesRajt laboratorija, deo vazdušnih snaga SAD, 1994. godine nje apravila predlog na tri stranice u vezi sa takozvanom „gej bombom“. 

Dokumentacija do koje je došao Sunshine Project, nevladina organizacija koja se protivi hemijskom oružju, otkrila je da su Rajt laboratorije tražile šestogodišnju donaciju vrednu 7.5 miliona dolara kako bi stvorili veliki broj ne-smrtonosnih oružja.

Projekat nazvan „Hemikalije za uznemiravanje, nerviranje i identifikaciju loših momaka“ čita se poput planova nekih od najpoznatijih filmskih zlikovaca.

U planu se predlaže bomba „koja bi sadržala hemikaliju koja bi učinila da neprijateljski vojnici postanu gej. To bi dovelo do raspada njihovih jedinica pošto bi vojnici počeli da se međusobno seksualno privlače“.

Iako je laboratorija postala poznata po sličnim, vrlo često upitnim, idejama kao što su bombe lošeg zadaha i bombe dizajnirane za privlačenje opasnih insekata na neprijateljske trupe, ipak se mora priznati da je gej bomba najoriginalnija ideja.

Pentagon priznaje da je ljubavna veza sa „gej bombom“ bila kratkog daha. Međutim, Sunshine Project otkrio je da je Pentagon prosledio projekat najvećem naučnom telu u zemlji na razmatranje“. Ovaj projekat je zaista poslat na razmatranje američkoj Akademiji nauka 2002. godine.

Za ovaj pokušaj pravljenja „gej bombe“, Rajt laboratorija dobila je i Ig Nobelovu nagradu za mir 2007. godine – nagradu koju svake godine dodeljuju “Annals of Improbable Research” (Anali neverovatnih istraživanja) kao zabavnu verziju Nobelovih nagrada, a uručuju ih pravi Nobelovci na svečanosti na Univerzitetu Harvard.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Amerikanci razmatrali pravljenje “gej bombe”

  1. Pingback: Amerikanci razmatrali pravljenje “gej bombe” | Web-novine.com