Prosize kapsule

Lenovo IdeaPad A10

LenovoLenovo IdeaPad A10 je netbook sa 10,1-inčnim LCD ekranom rezolucije 1366×768, pokreće ga četvorojezgrični Rockchip RK3188 ARM Cortex-A9 procesor takta 1,6 Ghz. Dolaziće sa 1 ili 2 GB radne memorije, kao i sa 16 ili 32 GB internog prostora. Radiće na Android OS, ali se još uvek ne zna na kojoj verziji.

Netbook će uz standarde poput Wi-Fi-a, HDMI porta, Bluetootha, stereo zvučnika, USB 2.0 porta imati i ulaz za SIM kartice, microSD čitač kartica i microUSB port. Jedina zamerka bi mogla biti na ugrađenoj kameri koja ima rezoluciju od samo 0,3MP.

Lenovo IdeaPad A10 ima tastaturi sa touchpadom kakve su već viđene na prenosnim računarima. Posebnost uređaja je u tastaturi koja sadrži posebne tastere koje su prilagođene Android OS-u, ali i u opciji Stand Mode (Theater Mode) koja vam omogućava postavljane uređaja u položaj za korišćenje bez tastature (za pregled fotografija i video zapisa npr.).

Nepoznato je kada bi netbook trebao doći u prodaju i po kojoj ceni, ali u nemačkim internet prodavnicama možete ga već pronaći po ceni od 249 eura.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.