Prosize kapsule

Toshiba predstavila laptop Tecra W50

Toshiba Tecra W50Toshiba je predstavila novu radnu stanicu Tecra W50 – ‘’snažan’’ prenosni računar sa ekranom dijagonale od 39,6 cm (15,6″), koji je dizajniran za poslovne korisnike.

U prenosnik Tecra W50 ugrađen je IntelQuad Core, a kako bi se ubrzale grafički zahtevne aplikacije i složeniji zadaci, kao što su obrada videozapisa ili izrada animacija, u prenosnik je ugrađena grafička kartica NVIDIA Quadro sa brzom GDDR5 memorijom. Dodatno, opcija ugradnje brzog SSD diska, tvrdog diska ili hibridne kombinacije oba rešenja, omogućuje povećanje brzine, od podizanja računara, pa do njegova gašenja.

Uz Wi-Fi i Bluetooth 4.0 računar dolazi opremljen kompletnim setom priključaka, uključujući pet USB priključaka, od čega dva USB 3.0, kao i gigabajtnim LAN priključkom za povezivanje sa brzim mrežama. Korisnici koji žele da ga koriste za svoje poslove i prezentacije, mogu to učiniti bežično i prikazati dokumente na većem HD ekranu putem priključka Intel Wireless Display ili putem priključka DisplayPort.

Računar Tecra W50 je dizajniran da izdrži pritisak profesionalnog života i prošao je testiranja Highly Accelerated Life Tests (HALT), koja je sproveo TÜV Rheinland. Testiran je na padove do visine od 76 cm i otpornost tastature na prolivanje vode i drugih tečnosti do 30ml, čime je osigurana zaštita podataka na računaru usled nenamernih udaraca i prolivanja tečnosti.

Tvrdi disk je zaštićen samoenkripcijom (Self Encrypting Drive – SED), što u kombinaciji sa tehnologijom Trusted Platform Module (TPM) štiti kritične poslovne podatke sačuvane na radnoj stanici. Tehnologija Intel Active Management Technology (AMT) i IT odeljenje pružaju mogućnost udaljenog praćenja, održavanja, popravki, ažuriranja i nadogradnje računara. Takođe, prelaskom jagodice preko čitača otiska prsta, korisnik može napraviti sigurnu i ličnu prijavu na računar. Alternativno je kao opcija dostupan i čitač pametnih kartica , koji omogućuje dodatna sigurnosna rešenja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Toshiba predstavila laptop Tecra W50

  1. Pingback: Toshiba predstavila laptop Tecra W50 | Web-novine.com

Ostavite komentar