Prosize kapsule

Whatsapp napadnut od strane hakera

WhatsappWeb-stranica Whatsappa, jedne od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, napadnuta je od strane palestinskih hakera iz grupe KDMS, samoproglašenih članova grupe Anonymous.

Napad je imao političke motive jer su hakeri na web-stranici Whatsappa ostavili poruku o oslobođenju Palestine preko cele stranice uz dodatak njihovog službenog loga ”Anonymous Palestine”. Završni natpis ” Now – We Will Quit Hacking ” na hakovanoj web-stranici čudi jer govori kako će tek formirana hakerska grupa prestati sa tim aktivnostima.

Prve analize napada pokazuju da su izmenjeni DNS zapisi i da nije bilo direktnog napada na servis.

Inače KDMS grupa hakera na svom profilu se pohvalila sa navodnim napadom na još nekoliko web-stranica. Osim Whatsappa oni su odgovorni i za hakerske napade na Alexu (kompanija za istraživanje internet prometa), RedTube (stranica sa pornografskim sadržajem), LeaseWeb (kompanija za usluge hostinga), AVG (kompanija za sigurnosni softver) i društvenu mrežu Facebook.

Na svim napadnutim web-stranicama stanje se ubrzo normalizovalo i nastavljen je njihov normalan rad. To važi i za njihov poslednji napad,  jer je i rad na Whatsappu ubrzo posle napada normalizovan.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar