Prosize kapsule

Leri Flint: Poštedite smrti mog atentatora

Larry_FlyntPorno izdavač Leri Flint je izjavio da ne želi da čovek koji ga je napao i doživotno smestio u invalidska kolica dobije smrtnu kaznu i apelovao na pravosudne organe da mu ipak poštede život.

Nad Džozefom Polom Frenklinom, koji je pucao u Lerija Flinta ispred suda u Džordžiji 1978. godine, smrtna kazna, bi trebalo da se izvrši u Misuriju u novembru.

“Trebalo bi da ovom odlukom suda budem oduševljen, ali nikako nisam”, rekao je Leri Flint u intervjuu za “Holivud Riporter”.

“Želeo bih da sa njim u sobi provedem barem jedan sat…da isprovociram i nanesem mu istu štetu koju je on naneo meni…ali ne žellim baš da umre”, dodao je.

Pol Frenklin, koji će zapravo biti pogubljen zbog ubistva Džeralda Gordona ispred sinagoge 1977. godine, osuđen je za ukupno 8 rasno motivisanih ubistava širom Amerike između 1977. i 1980. godine. Frenklin je priznao i da je bio umešan i u 13 dodatnih ubistava počinjenih iz rasističkih razloga.

Frenklin je priznao da mu je Leri Flint zapao za oko nakon što je u jednom od svojih izdanja objavio seriju fotografija na kojima su bili uključeni belac i crnkinja.

“Razlog zbog koga je Frenklin pucao u mene je zbog toga što je mrzeo Jevreje, crnce i sve ostale manjine”, rekao je Leri Flint koji je nakon napada na njega pretrpeo trajno oštećenje kičmene moždine zbog čega je paralizovan od struka nadole.

Atentat na Fllinta je prikazan i filmu “Narod protiv Lerija Flinta” u kojem ga je tumačio glumac Vudi Harelson.

“Što se tiče ozbiljnosti kazne život do smrti proveden u ćeliji 2 sa 2 metra je mnogo oštrija kazna nego trenutna smrt koja nastupa nakon ubrizgavanja smrtonosne injekcije”, rekao je Flint.

Flint, koji se nikada nije sreo sa svojim napadačem je dodao da ne veruje da je smrtna kazna prava mera.

“Imao sam dosta vremena za razmišljanje otkako se nalazim nepokretan u kolicima i smatram da je cela ideja smrtne kazne zapravo osveta a ne pravda i čvrsto verujem da vlada koja zabranjuje ubijanje građana između sebe, ne bi trebalo to pravo da zadrži za sebe”. 

U izjavi koja je objavljena u avgustu glavni tužilac u ovom slučaju je odredio datum pogubljenja za 20 novembar, obrazlažući je potrebom da “pravda za žrtve i porodicu u ovom slučaju bude zadovoljena”.

Više o Leriju Flintu možete pročitati ovde.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.