Prosize kapsule

Mladi Japanci nezainteresovani za seks i zabavljanje

japankaMladi u Japanu nisu zainteresovani za zabavljanje, ne žele da nađu partnera, zaljube se a nisu zainteresovani ni za povremeni seks, pokazuje studija urađena 2011. godine.

Oko 61 odsto neoženjenih Japanaca i 49 žena između 18 i 34, nisu u bilo kakvoj romantičnoj vezi, što je za 10 posto više slobodnih mladih ljudi, nego pre pet godina.

Trećina Japanaca mlađih od 30 godina nikada nisu imali devojku ili dečka.

Drugo istraživanje dalo je rezultate da 45 odsto žena i četvrtina muškaraca između 16-24 godina nisu zainteresovani ili preziru seksualni kontakt.

U Japanu ova pojava ima ime, zove se “sekkusu shinai shokogun” ili uprošćeno – sindrom celibata, što predstavlja problem u zemlji u kojoj se populacija rapidno smanjuje.

Šta je uzrok? Navodno je teško napraviti ravnotežu između karijere i ljubavnog života.

“Ne primam veliku platu kako bi išao na sastanke i ne želim odgovornost za jednu ženu koja se nada braku”, kaže 31-godišnjak koji kaže da je naučio da živi bez seksa.

Sa druge strane, jedna dama kaže da je prestala da izlazi sa muškarcima zato što su očekivali brak, a to je smrt za karijeru žene u Japanu:

“Šefovi pretpostavljaju da ćeš zatrudneti i moraš da daš otkaz. Na kraju završiš kao domaćica bez prihoda. To nije opcija za žene kao što sam ja”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Mladi Japanci nezainteresovani za seks i zabavljanje

  1. Pingback: Mladi Japanci nezainteresovani za seks i zabavljanje | Web-novine.com