Prosize kapsule

Čime se glumci “drogiraju” u filmovima?

kokainKada je ova tema u pitanju, čini se da postoji mnoštvo različitih recepata. Do nekih se dolazi brojnim eksperimentima, dok se neki prenose sa jednog člana ekipe na drugog tokom godina.

Ako uzmemo kokain, na primer – ako samo stoji na stolu ili ga neko seče na linije, ekipa može koristiti kombinaciju praškova.

„Uglavnom je u pitanju kukuruzni skrob, ali morate da u njega umešate i malo bebi pudera zato što je skrob isuviše lepljiv i težak“, tvrdi Džilijan Albinski, koja radi na seriji „Homeland“ i koja je zadužena za većinu stvari koje glumci dodiruju.

Međutim, ukoliko glumac mora da ušmrče „kokain“, tada nam je potrebna drugačija supstanca.

„Ja uvek koristim laktozu u prahu“, tvrdi Majkl Bejts, koji je radio na filmu „Užasni šefovi“ u kom je trebalo koristiti droge ispred kamere.droga 01

„Možete da ga ušmrčete i ništa vam se neće desiti. To je isto kao i bilo koji drugi mlečni proizvod“, kaže Bejts i dodaje da Kolin Farel nije imao nikakvih problema sa ovim veštačkim kokainom i da ga je uzimao i van snimanja kako bi ostao u liku.

Međutim, često uzimanje bilo kakvog praška može dovesti do zatvora. U tom slučaju, ekipa će u slamku kojom se uzima „kokain“ staviti vazelin. Kada se puder ušmrče, najveći deo zalepi se za slamčicu umesto da ode u nos glumca.

Recept za filmski „heroin“ sličan je receptu za „kokain“.

„Vrlo često odemo na internet kako bismo pitali stručnjake za drogu kako bi heroin trebalo da izgleda. U većini slučajeva heroin i kokain izgledaju kao ista stvar“, kaže Kim Slosek, koji je radio na filmu „The inevitable defeat of Mister & Pete“.

Slosek koristi mešavinu mleka u prahu i vitaminskog praška, sem u scenama kada se „heroin“ stavlja u nos.

Tada Slosek koristi šećer i sodu bikarbonu.droga 02

U scenama u kojima se droga ubrizgava u telo koriste se posebne igle. Kada tup vrh igle dođe u dodir sa kožom ona se uvlači u špric, dajući nam iluziju da ulazi u kožu.

Pored heroina, u seriji „Homeland“ lik koji tumači Kler Dejns koristi i kanabis. Ono što ona zapravo puši jeste origano kupljen u običnoj prodavnici.

„Radio sam na projektima gde su glumci želeli da konzumiraju pravu stvar i stalno sam morao da im oduzimam vreće sa pravim kanabisom. Origano miriše skoro kao prava stvar, morate pažljivo da proverite kako biste bili sigurni da glumac nije zamenio kese.“

Druge filmske ekipe koriste pravu stvar, na neki način. Postoje kompanije koje prodaju kanabis bez aktivnog sastojka THC. On izgleda i gori kao marihuana, samo što niko neće osetiti nikakve posledice.droga 03

Slosek je radio sa lažnim kanabisom na filmu sa Dru Barimor „Going the distance“, u kome je postojala scena u kojoj ona puši travu iz „bonga“. U ovakvim scenama ne može da se koristi duvan, pošto je dim manje gust.

Ekipa je morala da se brine i o najsitnijim detaljima pošto će film sasvim sigurno gledati neko ko koristi kanabis i ko će primetiti da scena nije verodostojna.

U potrazi za autentičnošću, Slosek je napravio mnoštvo drugih lažnih droga. Pilule ekstazija počinju kao šećerne pločice na koje se stavlja određeni logo.droga 04

Kamenčići kreka prave se kapanjem lepka na gomilu soda bikarbone. Za „magične pečurke“ Slosek je kupio neke osušene i zamrznute pečurke u Kineskoj četvrti.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Čime se glumci “drogiraju” u filmovima?

  1. Pingback: Čime se glumci “drogiraju” u filmovima? | Web-novine.com

Ostavite komentar