Prosize kapsule

OTAKU: Muškarci koji ne vole seks

robotiPopulacija u Japanu će se smanjiti za trećinu do 2060. godine, a tome doprinosi i sve veći broj potpuno novih muškaraca – otakua. Oni vole mange, anime i računare više od seksa.

Tokio je najveća metropola na svetu i dom za 35 miliona ljudi, tako da je teško poverovati da postoji bilo kakav problem sa populacijom.

Međutim, Akihabara, deo grada posvećen potkulturi manga i anime, nudi jedan trag za probleme Japana. Akihabara je raj za otakue.

Oni su generacija zaluđenika za tehnologiju koji su odrastali kroz 20 godina ekonomske stagnacije i odabrali su da se isključe i urone u svoje svetove fantazija.

seksi lutka 01

Ona se neće buniti ako joj neko kaže “Lutko moja”

Kunio Mitamara, član Japanske asocijacije za planiranje, opisuje mnoge mlade Japance kao pasivne.

Čini se kao da više nemaju ambiciju alfa mužjaka koji su se pojavili posle rata i koji su Japan učinili ekonomskim divom. Oni nemaju želju da se pridruže nekoj kompaniji i počnu da primaju platu.

Mladi su se odlučili da žive izolovani i povukli su se iz veza sa suprotnim polom.

Istraživanje ministarstva zdravlja sprovedeno 2010. godine pokazalo je kako 36 odsto muškaraca u Japanu starosti između 16 i 19 godina nema želju za seksom. Ovaj broj bi u naredne dve godine mogao da se udvostruči.

Novinar Bi-Bi-Sija upoznao je dva otaku mladića koji veruju da su u vezi sa virtuelnim devojkama.

Ta devojka je zapravo Nintendo kompjuterska igra nazvana Love Plus, koja dolazi kao mali portabl tablet.

Nurikan i Juge vode svoje devojke, RInko i Ne-ne, na prave sastanke u park i kupuju im torte za rođendan.

„To je vrsta veze koju nismo imali u gimnaziji“, kaže Nurikan.

U igri on ima 15 godina, iako u stvarnosti ima 38.

„Dok god imam vremena, trajaće i ova veza“, kaže Juge, koji ima 39 godina.manga

„S obzirom na to da ona ide u gimnaziju, zajedno ujutro idemo u školu, a nakon škole se srećemo ispred ulaza i vraćamo se kući. Ja u igri imam 17 godina.“

Juge kaže da često stavlja Ne-ne ili konzolu u kojoj je, u korpu svog bicikla i potom ih slika na raznim lokacijama.

Iako bi Juge voleo da upozna pravu ženu, a Nurikan je oženjen, oni kažu da je ovo lakše nego život sa pravom devojkom.

„U gimnaziji možete da imate vezu a da ne morate da razmišljate o braku. Sa pravim devojkama morate da mislite na to. Zato bih dva puta razmislio pre nego što bih odlučio da odem na sastanak sa 3D ženom“, kaže Juge.

Nurikan kaže da krije Rinko od svoje žene i da se nada da nikada neće morati da bira između njih.

seksi lutka 02

Još jedna veštačka riba koja odnosi pobedu nad pravim suparnicama

Teško je izbeći osećaj da su njih dvojica u konstantnom stanju detinjstva i da im je potpuno udobno da žive na taj način. Razlog za ovo povlačenje u svet fantazija, s druge strane, nije toliko očigledan.

Dopisnik iz Tokija Roland Kelts kaže da su mnogi mladi ljudi u Japanu pesimistični kada je budućnost u pitanju. Oni ne veruju da će uspeti da dostignu svoje roditelje po pitanju bogatstva i ne žele da se upuštaju u veze.

„Ukoliko poredite Kinu i Vijetnam, većine tamošnjih mladih na skuterima ide u noćne klubove, zabavlja se i verovatno ima seks. Oni znaju da se stvari poboljšavaju. Niko u Japanu nema taj osećaj.“

Japan je uspeo da sačuva svoju kulturu u izuzetno globalizovanom svetu, ali da li možda baš taj identitet stoji na putu rešavanja nekih od najvećih problema nacije? Ili je možda samo došlo vreme za muškarce da odrastu, imaju više seksa i prave bebe?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “OTAKU: Muškarci koji ne vole seks

  1. Pingback: OTAKU: Muškarci koji ne vole seks | Web-novine.com