Prosize kapsule

Koliko žena se stidi skidanja pred partnerom?

seksi devojkaČak jedna od šest žena ne dopušta da je suprug vidi golu, a čak 40 odsto ispitanika kaže da to sakrivanje tela šteti njihovom braku.

Ako se ponekad osećate nelagodno kada se skidate pred svojim partnerom, ne morate se brinuti da ste jedini. Nova studija pokazala je da osećaj srama ima svaka šesta žena, prenosi Dejli Mejl.

Naučnici su u istraživanju obuhvatili 1.902 žene iz cele Velike Britanije, a one koje su u braku upitali su kada su zadnji put dopustili da ih suprug vidi bez odeće. Ispostavilo se da čak 16 odsto žena svom suprugu nisu dopustile da ih vidi golu punih 12 meseci.

Kao razlog tome, polovina ispitanih žena navodi nesigurnost i nelagodnost po pitanju sopstvenog izgleda, a trećina navodi smanjenu želju za seksom.

Oko 40 odsto žena kaže kako je to u znatnoj meri uticalo na njihovu vezu s partnerom dok 36 odsto kaže kako je sakrivanje tela izazvalo svađe u braku.

Sara Bejli iz online apoteke UKMedix.com koja je i naručila istraživanje kaže da je “samouverenost po pitanju sopstvenog izgleda vrlo važna stavka u seksualnom životu žena, a nedostatak tog samopouzdanja često uzrokuje probleme.

“Relativno velik procenat udatih žena partnerima punih 12 meseci nije dopustilo da ih vide bez odeće. Žene bi morale da znaju, da čak iako nisu potpuno zadovoljne svojim telom, vrlo su velike šanse da njihov partner uopšte ne vidi te mane, a nijedna veza ne treba da pati zbog takvog nedostatka samopouzdanja”, kaže ona.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Koliko žena se stidi skidanja pred partnerom?

  1. Pingback: Koliko žena se stidi skidanja pred partnerom? | Web-novine.com