Prosize kapsule

Kakve muškarce devojke žele

muskaracKada neki od mojih drugara muva neku devojku pa ne uspe, onda je pre svega ljut a kada i to prođe, onda se redovno raspituje kod nas drugarica kakvi su to zapravo muškarci koji osvajaju devojke.

U obrnutim ulogama i mi se ponašamo potpuno identično, jedino što ja ovde mogu sasvim iskreno da odgovorim o poželjnim muškarcima, a za povratnu uvek dobijam komplikovane odgovore od muškaraca – vruće, hladno, ne pokazuj emocije, igraj igrice, budi slatka, misteriozna, budi uvek tu i tako dalje. Kod nas devojaka je to prilično jednostavno, verovali ili ne. Pričam o normalnim devojaka, kojih je opet verovali ili ne, mnogo!

Pažljiv

Ovo definitivno nije nikakav poziv na skupe poklone, večere, lude izlaske ili bilo šta što podrazumeva novac. Govorim tako jer kada se muškarcima spomene pažnja prema devojkama, oni to često izjednačavaju sa novcem – NE!

Nije u pitanju novac jer su često vrlo nepažljivi upravo oni koji ga imaju previše. Pažnja podrazumeva nežan i brižljiv odnos prema devojci. Za početak, nekoliko minuta telefonskog razgovora devojkama dosta znači, ako nas neko pita kako smo, kako smo provele dan i ostale bezazlene priče. Telefon ne služi samo za zakazivanje sexa i puštanje pesama iz pijanog izlaska – zamislite!pazljiv

Da ne spominjem pažnju ukoliko se devojka razboli… Nedavno je moja drugarica bila bolesna i njen tadašnji momak je bio ekspert za davanje saveta putem sms-a i ponekog telefonskog razgovora, tipa: „Boli te grlo jako? Pa skuvaj neku supicu…“, „Imaš temperaturu? Pa popi Brufen…“, „Malaksala si? Pij ceđene sokove..“, „Samo ležiš? Pa gledaj neke filmove…“ – nešto poput call centra, reklo bi se. Pa da, ona leži i bolesna je i najverovatnije nije u stanju da ide na pijacu, u apoteku, da kuva i pravi sebi narodne lekove!!!

I ona je tada bila njegova devojka koja je najprirodnije očekivala da u trenucima njene bolesti, ako ništa, ono makar da ima momka koji će joj se naći… Ali dobro, verovatno je mislio da mu je oprošteno jer je napolju nenadano lepo vreme pa treba iskoristiti svaki lep dan… Užas, ako se ja pitam! Pažnja je nešto što bi trebalo da se podrazumeva a ne da bude ekstra poen.

Iskren

Jedna od davno zaboravljenih osobina danas jeste i iskrenost. Ne kažem da na početku neke veze treba da saslušamo momka o celokupnoj situaciji u njegovoj porodici i odnosima sa ljudima iz njegovog najužeg okruženja. Ali za početak ne bi bilo loše da čujemo njegovu priču, ali onako iskreno. Sve češće čujem priču kako su muškarci posle kraćeg vremena ispali muljatori i na kraju lažovi kada su pričali o sebi i svojim planovima sa tom devojkom. Te laži nikako nisu bezazlene i znaju da povrede onog ko u njih poveruje. Istina nikada ne boli kao laž!par u vodi

Duhovit

Ovo nikako nije kliše, jer svi volimo da imamo pored sebe ljude koji su duhoviti i sa kojima se smejemo. Duhovitost i vedar pogled na svet je plus kod bilo koga od nas a naročito ako se radi o emotivnoj vezi. To je sigurno razlog više da zavolite nekog. Moja dobra drugarica je trenutno u fazi muvanja sa jednim momkom vrlo problematičnog fizičkog izgleda i kada je pitamo šta vidi u njemu, ona nam uvek odgovori: „Meni je uvek lepo sa njim, mi se stalno smejemo kad smo zajedno“. Pa mislim, meni je to predivno! Gledajte svet sa lepše strane i svet će zaista postati i ostati lepši!

Muško!

Trebalo bi na kraju da muškarac bude muškarac. U poslednje vreme je to diskutabilna kategorija jer izgleda da niko ozbiljno ne priča o tome. Muškarac je tu da zaštiti – ne mora da se tuče na ulici ili u klubu, da lupa šakom o sto ili ne-daj-bože da joj lupi po koju „vaspitnu“! On treba da zaštiti na taj način da se devojka pored njega oseća sigurno, da može da se osloni na njega i da zna da će on biti tu za nju. Ovde se u najvećem broju slučajeva ne radi o fizičkoj snazi, nego o tome da želimo muškarca koji će nam u trenucima slabosti pokazati da smo jake i koji će se boriti za nas.maco

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Kakve muškarce devojke žele

 1. Pingback: Kakve muškarce devojke žele | Web-novine.com

 2. Sve ovo pada u vodu ukoliko se devojci jednostavno NE SVIDJAŠ! A poznato je d ažene imaju 64528 raspoloženja u toku dana, tako da je apsolutni nemoguće predviteti šta će im se u kom trenutku svideti.

 3. Nemoj tako oštro ! 🙂
  Naravno da govorim o muškarcu i devojci koji već imaju nekakav odnos 😉

 4. Hm…
  A zar muskarci nemaju pravo na slabost(slabosti)? Ili su slabosti rezervisane iskljucivo za zene?
  Mislim, u kontekstu te price o pruzanju sigurnosti, o pruzanju osecaja zasticensoti…itd, Ok. al svi znamo da Zivot cesto Nije ‘bajka’. Ljudi cesto imaju gomilu problema. Ko ce nas muskarce da podupre, ako nam je u zivotu tesko? 😉 Ili se od nas ocekuje da ‘izdrzimo sve zivotne udarce’, i za partnerku, i za sebe…. da nije to malo preterano ocekivanje? 😉 Zar veza, barak, ljubav ne bi trebalo da bude uzajamno podupiranje…?

 5. ps: da ne budem pogresno shvacen, zene jesu neodoljive. I puno zena je vredno paznje, narocito ona sa kojom muskarac pozeli da se smuva, da je zavede, osvoji, da sa njom udje u vezu i bude u vezi. U koju se zaljubi, koju zavoli. Samo, moje misljenje je da se ponekad previse ocekuje od nas muskaraca. Kao da smo neki ‘supermeni’, 24h. 🙂 Uglavnom nam se ne tolerisu slabosti, umor, losi dani…itd. Iako, to ce zene cesto reci:’ma nijee taako’, al u sustini, jeste. 🙂 Zene ocekuju po mogucstvu savrsenog muskarca ono sistem:’svex1′. 🙂 Kao sto to cesto i muskarci ocekuju od zena. I svi tu nekako gresimo, u tom podsvesnom ocekivanju. Po mom misljenju. Poenta je da smo svi(i zene i muskarci) samo ljudska bica, obicna ljudska bica. 😉