Prosize kapsule

Turistkinja završila u pogrešnoj zemlji zbog jednog slova

granadaJedna engleska turistkinja se našla u nezgodnoj situaciji kada je, umesto da nakon izlaska iz aviona uživa u pogledu na palatu Alhambra u Granadi u Španiji, shvatila da se nalazi na jednom od karipskih ostrva.

Lamenda Kingdon se sa entuzijazmom pripremila za put i doživljaj na živopisnim mavarskim ulicama i fantastičnom arhitekturom u andaluzijskom gradiću Granadi u podnožju Sijera Nevade, kada je shvatila da uopšte nije u Evropi već u tropskim Karibima.

Ispostavilo se da je jedno slovo razlike u imenima dva mesta uslovilo da se zapravo ukrca na let u grad na ostrvu Grenada u Karibima, umesto što je trebalo da se nađe u Granadi, gradiću na jugu Španije.

Nakon ukrcavanja na let British Airwaysa prošlog meseca, neoprezna putnica nije bila svesna skoro dva sata da leti u pogrešnom pravcu, nakon što je započela ćaskanje sa putnikom koji je sedeo do nje.

“Nakon ručka i džina koji sam popila počela sam razgovor sa gospođom koja je sedela do mene i rekla joj kako jedva čekam da vidim ostatke mavarske arhitekture i palatu Alhambra u Granadi, kada mi je odgovorila da se to sigurno neće dogoditi na ovom našem letu i objasnila da letimo na Karibe”. 

Nakon što je otkrila da je na pogrešnom letu, posada joj je uz saosećanje za njenu situaciju ponudila smeštaj u prvoj klasi i poslala joj šampanjac. Na predviđenom sletanju u Santa Lusiji zalutala putnica se iskrcala i vratila sledećim letom u London.

Lamenda Kingdon je rezervisala svoj let na osnovu dobijenih besplatnih sati koje je ostvario njen pokojni muž, i nakon što je ona obolelela od neizlečive bolesti, a umesto da odleti u Španiju zbog praktično jednog slova razlike u imenima gradova, odletela je preko Atlantika.

Ona nije primetila razliku u nazivu mesta kada je dobila karte, verujući da je u pitanju štamparska greška, a dužinu leta i veliku razliku između polaska i dolaska na određeno mesto je opravdala je vremenskom razlikom.

“Sve se na kraju završilo potpuno bezbedno po mene, a za ovu zbrku zaista ne mogu nikoga da krivim, osoba na rezervacijama sa kojom sam pričala telefonom me je verovatno pogrešno čula. Ja uopšte nisam primetila razliku u nazivu imena mesta i neću se žaliti jer su se prema meni ophodili zaista fino nakon što smo shvatili da je došlo do zabune”, rekla je gospođa Kingdon.

Za gospođu Kingdon se na kraju cela zbrka završila i više nego povoljno, jer je dobila kartu za Malagu, najbliži veliki aerodrom blizu Granade, a poklonjen joj je i let za Novi Zeland, mesto koje godinama planira da poseti i kaže da će tamo putovati sledeće godine.

Prošle godine jedan par iz Los Anđelesa je završio na pogrešnom kontinentu nakon što su mislili da su rezervisali kartu za Dakar u Senegalu, a administrativnom greškom ukrcali su se i stigli u Daku u Bangladeš.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar