Prosize kapsule

Nexus 5 je konačno predstavljen

Nexus 5 specifikacijama ne zaostaje za najboljim dostupnim uređajima sa Android OS

Nexus 5 specifikacijama uopšte ne zaostaje za najboljim dostupnim uređajima sa Android OS

Nakon nekoliko meseci priče o ovom smartphoneu, Google je napokon službeno predstavio Nexus 5. Uređaj ima 4,95-inčni ekran zaštićen Gorilla Glassom 3, a proizvođač je LG.

Rezolucija IPS ekrana iznosi 1.920 x 1.080 piksela, a sliku prikazuje u 445 ppi. Smartphone je zasnovan na četvorojezgričnom Snapdragonu 800 sa radnim taktom od 2,3 GHz, ima 2 GB ugrađene memorije i grafiku Adreno 330. Zadnja kamera ima rezoluciju od osam megapiksela i optičku stabilizaciju slike, dok prednja ima 1,3 megapiksela. Uređaj je dostupan u izdanjima sa 16 i 32 GB flash memorije (bez ulaza za microSD kartice), ima bateriju od 2.300 mAh, debljina kućišta iznosi 8,6 mm, a težina 130 grama. Cena na Googleovoj online prodavaonici iznosi 350, odnosno 400 dolara, zavisno da li kupujete model sa 16 ili 32 GB flash memorijom.

Novi Nexus 5 isporučivaće se sa Androidom 4.4 KitKat. Nova verzija Androida cilja na poboljšanje performansi na slabijim uređajima kroz manje zauzimanje memorije. Uklonjeni su „nepotrebni pozadinski servisi“ i kao rezultat toga, KitKat može „komforno“ raditi na uređajima sa svega 512 MB RAM-a. Pretrage je moguće aktivirati glasom, a sistem raspoznavanja govora je za 25% tačniji. Novost je i aplikacija Hangouts koja objedinjuje komunikaciju IM porukama, SMS-om i MMS-om.

Nadogradnja na Android 4.4 KitKat će biti dostupna na uređajima iz linije Nexus i Google Play izdanjima HTC-a One i Galaxyja S 4 kroz nekoliko nedelja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Nexus 5 je konačno predstavljen

  1. Pingback: Nexus 5 je konačno predstavljen | Web-novine.com