Prosize kapsule

Google+ nudi adrese profila po želji

Google

 

Od ove nedelje Google je uveo novost na svoju društvenu mrežu Google+, koja je na ostalim mrežama poput Twittera ili Facebooka poznata već duže vreme. Naime, (gotovo) svi korisnici moći će sami odabrati jedinstveni URL koji vodi do njihovog profila, u formatu http://plus.google.com/KorisnickoIme.

Ova je opcija do sada bila dostupna samo određenim poznatim osobama i kompanijama, a sada će biti dostupna i “običnim” korisnicima.Ipak, za ostvarivanje prava na vlastiti URL treba ispuniti nekoliko uslova: korisnik mora imati najmanje 10 sledbenika, korisnički račun mora biti star najmanje 30 dana i mora da ima profilnu sliku.

Osim toga, račun se mora prethodno verifikovati putem mobilnog telefona. Ali čak ni to sve nije dovoljno da sami odaberete svoju jedinstvenu web adresu profila. Naime, Google+ neće dozvoliti korisnicima potpunu slobodu u tom izboru, već će se kod registracije moći tek odabrati neka od imena koje Google+ predloži. A čak i onda zadržavaju pravo da korisnici dodaju još nekoliko znakova u URL kako bi on bio “potpuno jedinstven”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Google+ nudi adrese profila po želji

  1. Pingback: Google+ nudi adrese profila po želji | Web-novine.com