Prosize kapsule

Huawei drži treće mesto po broju isporučenih smartphonea

HuaweiPrema najnovijem istraživanju konsultantske kompanije Strategy Analytics kineski Huawei je zauzeo treće mesto u globalnoj isporuci pametnih telefona. To se može zaključiti iz podataka za treći kvartal ove godine, odnosno u periodu od jula do oktobra kada je Huawei zamenio poziciju sa korejskom kompanijom LG koja je pala na četvrto mesto.

Na osnovu dobijenih podataka iz istraživanja, isporuke pametnih telefona u kompaniji Huawei porasle su za 67 % u odnosu na isti kvartal prošle godine. S 12,7 miliona isporučenih uređaja u trećem kvartalu 2013. godine Huawei drži 5 % globalnog tržišta pametnih telefona. To najviše može zahvaliti stalnom rastu u svojoj matičnoj Kini i nešto manjim uspesima u SAD-u i Evropi.

Korejski LG je zabeležio rast od 71 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali pao je na četvrtu poziciju zbog 12 miliona isporučenih uređaja. Na petom mestu je još jedna kineska kompanija, Lenovo sa isporučenih 10,8 miliona uređaja, čime drži 4 % svetskog tržišta pametnih telefona.

Prvu poziciju i dalje čvrsto drži Samsung sa 35 % udela na tržištu i 88,4 miliona isporučenih uređaja. Na drugoj poziciji se nalazi Apple sa 33,8 miliona isporučenih iPhonea.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Huawei drži treće mesto po broju isporučenih smartphonea

  1. Pingback: Huawei drži treće mesto po broju isporučenih smartphonea | Web-novine.com