Prosize kapsule

Isplativije putovati iz Španije avionom na posao u London nego iznajmiti stan

londonBloger Sem Kukni izračuno je da mu je jeftinije da živi u Barseloni i avionom putuje na posao u Londonu, nego da iznajmljuje stan u prestonici Velike Britanije.
London je oduvek bio u vrhu liste najskupljih gradova sveta, ali koliko su cene u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva porasle, najbolje govori blog jednog njegovog stanovnika.
Sem Kukni, koji živi u Londonu, izračunao je da mu je jeftinije da iznajmljuje dvosoban stan u Barseloni, a zatim četiri puta nedeljno “leti” do Velike Britanije, nego da živi u jednosobnom stanu u Londonu.
Kukni je izračunao da mu je svakog meseca potrebno 2.000 evra za život u londonskom Vest Hempstedu, kada se saberu kirija, porez i prevoz.
Sa tim novcem u Barseloni bi mogao da iznajmi dvosoban stan po ceni od 680 evra mesečno, nađe jeftine letove sa najbližeg aerodroma, koji bi ga koštali 57 evra dnevno, i da opet uštedi 387 evra, a da pri tom živi u mnogo većem stanu.
Iako letenje avionom četiri puta nedeljno svakako nikom nije preporučljivo, on je definitivno “plastično” opisao koliko je skupo živeti u Londonu.
Originalni blog podeljen je više od sedam hiljada puta, a čak se pojavio i na španskim sajtovima.
©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Isplativije putovati iz Španije avionom na posao u London nego iznajmiti stan

  1. Pingback: Isplativije putovati iz Španije avionom na posao u London nego iznajmiti stan | Web-novine.com

Ostavite komentar