Prosize kapsule

Živinar poji ćurke pivom da bi meso bilo ukusnije

curkaJedan američki živinar poji ćurke pivom da bi njihovo meso za predstojeći Dan zahvalnosti bilo što ukusnije.

Džo Moret iz sela Heniker, u Nju Hempširu, gaji 50 ćurki pred praznik tokom kojeg je širom SAD ćureće pečenje glavni deo obilnog tradicionalnog ručka.

Još od 1993. on ćurke poji pivom jer kaže da se tako bolje goje, a meso im je ukusnije i što je najvažnije: sočnije jer je ćuretina često posle pečenja veoma suva.

Aktivistička organizacija za prava životinja PETA kaze da ćurke ne treba pojiti pivom, i konstatuje da živinari i stočari u SAD na razne sumnjive načine, u interesu zarade, utiču na ukus mesa, “ne vodeći računa o dobrobiti životinja”.

Stručnjak za živinarstvo sa Univerziteta Nju Hempšira Karl Majevski koji je prostudirao slučaj, ne vidi ništa loše u tome da ćurke piju i pivo jer bi njima, za razliku od ljudi, proporcionalno trebalo mnogo više piva da se napiju, a “one samo uživaju u malo piva uz obrok. Što da ne!?”

Propisi o stočarstvu ne zabranjuju davanje piva životinjama, već se čak ishrana hmeljom smatra korisnom iako baš hmelj u njihovim crevima fermentira, pretvarajući se delom u alkohol.

Japanski stočari daju pivo govedima da bi više jela, a jedan Francuz je čak izmislio novu vrstu mesa goveda koja hrani ostacima isceđenog fermentisanog grožđa, iz vinarije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Živinar poji ćurke pivom da bi meso bilo ukusnije

  1. Pingback: Živinar poji ćurke pivom da bi meso bilo ukusnije | Web-novine.com