Prosize kapsule

Najbizarnija piva na svetu

pivoU poslednje vreme pravi ljubitelji piva, rođene pivopije, gnušaju se na piva sa ukusom limuna i grejpa, kao na slabašna i ženska pića. I dok su tzv. letnja, voćna piva moda, bezalkoholna su apsurd.

Ali kad budete čuli kakva sve piva zapravo postoje i od čega se prave, shvatićete da su limun i grejp sitnice.

Pivski obroci

O hranljivosti piva se odavno zna. Ipak, neki su to shvatili previše bukvalno.

Iron Abs za vas

Pizza pivo je pivo koje je skuvano sa paradajzom, hmeljom i začinima koji se stavljaju na picu. Rezultat je želje za eksperimentisanjem i viška paradajza jednog bračnog para iz Ilionoisa.

pizza-beer

Ostrige su dodatak pivu u Irskoj, a pivo sa ukusom slanine složenim procesom proizvodnje dobija jedna pivara iz Bruklina.

U Meksiku pivu dodaju ljute papričice i dobijaju chilli pivo.

chili

Dezert piva

Ovde možemo izabrati pivo od banane. Banana pivu daje slatko gorku aromu. Ovo pivo je jako popularno u Velsu i ima 5, 2 posto alkoholaKrem burle pivo donosi sastojke kao što su šećer, karamela i vanila.banana beer

Fensi pivo

Ako hoćete da budete fensi, ali da i u svečanim prilikama pijete omiljeno piće, za vas je onda idealno šampanjac pivo ili šampanjac sa ukusom piva. Oko 12 dolara košta flaša ovog neobičnog šampanjca koji po pakovanju ne biste razlikovali od običnog šampanjca.sampanjac pivo

Pivo od kafe

I uživanje u kafi ili pivu može biti spojeno u pivu od kafe. Ali ova kombinacije ne samo da je bizarna, već mora biti umereno konzumirana.

Leto u boci

Kod nas su uobičajena piva sa ukusom voća, naročito u letnjim mesecima. A kako ide leto, mnogi za dezert biraju lubenicu. Američko Hell or high watermelon, donosi 100 postotni ukus sveže lubenice, a američko tržište ovo pivo ima u ponudi od aprila do septembra.vatermelon

Mlečno pivo

Bilk, je verovali ili ne, naziv za pivo koje nastaje kombinacijom beer + milk.

Ideja nastala u Japanu, od sina jednog vlasnika diskonta, sastoji se u tome da se pivu u jednotrećinskom odnosu dodaje mleko.milk beer

Ovo pivo ima voćni ukus i ciljna grupa su žene.

Specifične ciljne grupe

U Nemačkoj su napravili pivo za naše najbolje prijatelje – pseKwispel, što u prevodu znači mahajući rep, je bezalkoholno pivo sa ekstraktom govedine, koje je izumela jedna vlasnica pet šopa. Ako poželite da vašeg ljubimca počastite ovim pivom, imajte na umu da košta 5 puta više od npr. Hajnekena.

kwispel

A u Japanu deci dozvoljavaju da imitiraju odrasle pijuckajući pivo za decu. Sa mesečnom prodajom od 75 000 flaša, ovo bezalkoholno pivo lansira slogan “Ni deca ne mogu da se nose sa životom, ukoliko ne popiju nekad”.

A da tržište piva postaje osetljivo na sve moguće podgrupe, pokazuje i pivo za slepe, nemačkog proizvođača čije su etikete pisane Brajevom azbukom.

Sada piva sa voćnim ukusima više i ne izgledaju tako bizarno, zar ne?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Najbizarnija piva na svetu

  1. Pingback: Najbizarnija piva na svetu | Web-novine.com