Prosize kapsule

Internet Bug Bounty

internetPo uzoru na svoje Bug Bounty programe, Microsoft i Facebook su udružili snage i započeli zajednički projekt pod nazivom Internet Bug Bounty.

Cilj programa je da okupi i nagradi hakere koji pronađene propuste neće iskoristiti u kriminalne svrhe već će svojim znanjem pomoći da internet postane sigurnije mesto. Uz Microsoft i Facebook na projektu će još sarađivati i stručnjaci iz Googlea, iSec Partnersa i Etsya koji će da proveravaju prijavljene propuste i prosleđivati prikupljene informacije o njima proizvođačima softwarea.

Kompanija na čiji se proizvod propust odnosi automatski će biti obaveštena o postojanju istog i i njena obaveza bi bila da ga u roku od 30 dana ispravi, a u roku od 180 dana i javno objavi da postoji propust u njihovom proizvodu. U slučaju da kompanija to ne uradi i ne odgovori na dostavljenu prijavu u roku od 7 dana, informacije o pronađenom propustu biće javno objavljene nakon 30 dana.

Kako ne bi sve ostalo na pro bono radu osigurane su i novčane nagrade koje će zavisno od kategorije baga iznositi od 500 do 5,000 dolara po pronađenom i prijavljenom propustu.

Više o Internet Bug Bounty programu možete saznati na njihovoj službenoj internet stranici.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Internet Bug Bounty

  1. Pingback: Internet Bug Bounty | Web-novine.com