Prosize kapsule

Danska: Partija se odrekla mesta gradonačelnika zbog pečenja

pecenjeDesničarska antiimigraciona Danska narodna partija (DF) prepustila je mesto gradonačelnika koje je mogla da preotme socijaldemokratama, u zamenu za obećanje da će na meniju javnih kantina biti više svinjetine.

Kako prenosi AFP, s obzirom na ishod lokalnih izbora, DF je bila u poziciji da osvoji svoju prvu opštinu u zemlji, Hvidovr, udaljenu 10 kilometara južno od Kopenhagena.

Nakon jednodnevnih pregovora i natezanja, DF je odlučio da ne smenjuje aktuelnog socijaldemokratskog gradonačelnika, a za uzvrat je tražila da se na centralnom gradskom trgu ponovo postavi jelka za Božić i da se u javnim kantinama služi veći broj tipičnih danskih jela.

“Jela kao što su namazani hleb, mleveno meso i svinjsko pečenje. Princip je da se serviraju tradicionalna danska jela”, objasnio je Mikel Denker, kandidat DF-a za mesto gradonačelnika u Hvidovru.

Njegova stranka je u predizbornoj kampanji, između ostalog, obećavala povratak “frikadeller”-a (danska ćufta), ističući da je Danska “izgubila svoj identitet” time što je taj specijalitet skinula sa jelovnika.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar