Prosize kapsule

Očekivane i neočekivane erogene zone

par 144Nova studija pokazuje da su, osim uobičajenih erogenih zona, na ljudskom telu osetljivi i pojedini delovi na koje obično ne obraćamo pažnju.

Kada je u pitanju nivo uzbuđenja, žene kažu da ih poljupci i dodiri na zadnjem delu vrata više uzbuđuju od dodira i poljubaca po grudima.

Ali to, naravno, ne znači da ih treba izbegavati. Autor studije Oliver Turnbul kaže da na telu žena i muškaraca postoji veliki broj erogenih zona koje nepotrebno zanemarujemo, a za seks pun strasti i od kojega vrcaju iskre, ne treba se usmeriti isključivo na one poznate tačke, piše Men’s Health.

Jeste li spremni za testiranje svog znanja o erogenim zonama? Proverite kako su muškarci i žene na lestvici od jedan do deset ocenili erogene zone i gde vole da se dodiruju. Rezultati bi mogli da vas iznenade, a ako želite da budete pravi seksualni ekspert, ovo znanje vam je itekako potrebno.

Muškarci i žene rangirali su erogene zone na lestvici od jedan do deset, s tim da je ocena deset najviša i označava tačku na telu čija stimulacija najviše uzbuđuje.

ŽENE
Klitoris – 9,17
Vagina – 8,40
Usta/Usne – 7,91
Prednji deo vrata – 7,51
Bradavice – 7,35
Grudi – 7,35
Unutrašnji deo bedara – 6,70
Zadnji deo vrata – 6,20
Uši – 5,06

MUŠKARCI
Penis – 9
Usta/usne – 7,03
Skrotum – 6,50
Unutrašnji deo bedara – 5,84
Prednji deo vrata – 5,65
Bradavice – 4,89
Međica – 4,81
Zadnji deo vrata – 4,53
Linija stidnih dlačica – 4,80
Uši – 4,30

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Očekivane i neočekivane erogene zone

  1. Pingback: Očekivane i neočekivane erogene zone | Web-novine.com