Prosize kapsule

Poslednja ispovest Čarlsa Mensona

charles mansonČarls Menson uspeva da šokira javnost čak i iz zatvora. U novom intervjuu on otkriva istoriju svoje biseksualnosti, planove da se venča sa 25-godišnjom “sledbenicom”, životu u zatvoru i naravno, svojoj nevinosti. 

Intervju pod nazivom “Poslednja ispovest psihopate” koji je dao za Rolling Stone, opisuje kako ovaj osuđenik živi u “zaštićenom delu” kalifornijskog Korkoran državnog zatvora sa još 15 robijaša sličnog profila.

Magazin, koji često šokira javnost neobičnim izborom tema i koji je na naslovnoj strani nedavno imao “bostonskog bombaša” Džohara Carnajeva, opisuje Mensona kao “lice zla koje je superstar i na drugom mestu posle Hitlera”. 

Najupadljiviji deo intervjua je taj da će se Menson venčati sa 25-godišnjom “sledbenicom” Star. Ona se preselila u blizinu zatvora kada je imala samo 19 godina, kako bi bila bliže svom idolu.

Nedavno je čak urezala znak “X” na čelu, što je znak koji su godinama pravili sledbenici ovog monstruma. Menson na tom mestu ima simbol kukastog krsta. Ovaj par je čak napravio i seriju fotografija u zatvoru u kom će ubica verovatno provesti ostatak života.

“Ljudi misle da sam luda, ali oni ne znaju. Ovo je prava stvar za mene. Ovo je ono zbog čega sam rođena”, rekla je Star u izjavi za Rolling Stone.

Ipak, njena sličnost sa Suzan Etkins, nekadašnjom članicom “Mensonove porodice” mnoge je zaprepastila. Star to negira i kaže da je sasvim drugačija od žene, poznate i kao Seksi Sejdi, zbog Mensonove opsednutosti Bitlsima.

Ona je takođe osuđena na doživotnu robiju zbog saučesništva u Mensonovim ubistvima. Umrla je u zatvoru 2009. Star, koja ima nekoliko sajtova za prikupljanje potpisa za Mensonovo oslobađanje, kaže da je znala da će postati njegova žena.

“Čarli i ja ćemo se venčati. Kad će se to desiti, ne znamo, ali ja to vrlo ozbiljno shvatam. Čarli je moj muž. On mi je rekao da vam ovo kažem, ali još nikom o tome nismo pričali”, rekla je ona.

Ipak, Menson je sa novinarom razgovarao drugačije.

“Oh, to? To je gomila gluposti. Mi samo glumimo sve ovo radi javnosti”, rekao je on.

Star, umetnica, rođena u Sent Luisu, provela je zaključana u sobi srednjoškolsko doba, zato što su je duboko religiozni roditelji kažnjavali zbog toga što ne ide na crkvene službe i uzima droge. charles-mansonTada je odlučila da kontaktira Mensona. Kada je imala 19 godina, uzela je 2.000 dolara koje je uštedela radeći u kuhinji staračkog doma i preselila se u Kaliforniju.

Sada posećuje svog idola svake subote i nedelje i s njim provodi po pet sati. Ona tvrdi da se on dopada njenim roditeljima i da su ga pozvali da ostane s njima, ako ikad izađe iz zatvora.

Ukoliko se ovaj par zaista venča, to će biti treći Mensonov brak. On ima dve bivše supruge i barem troje dece. Venčao se sa Rozalijom Vilis 1954. ali su se razveli 1957. kada je robijao zbog krađe automobila.

Posle toga, venčao se sa prostitutkom Kendi Stivens, ali su se razveli kada je ponovo zatvoren. U intervjuu on otkriva i svoje biseksualne sklonosti. 

“Seks je za mene kao odlazak u toalet. Bilo da sam sa ženom ili ne, to nije bitno”, rekao je on.

Lice ovog čoveka urezano je u sećanje celog sveta četiri decenije pošto je svojim sledbenicima “Porodici” naredio da ubiju glumicu Šeron Tejt, suprugu Romana Polanskog i njena tri prijatelja u kući na Beverli Hilsu.

Tejt je tada bila u devetom mesecu trudnoće. Stiven Parent bio je peta nesrećna žrtva te noći. Došao je na imanje, kako bi proverio da li kućepazitelj Vilijam Gerston želi da kupi njegov radio i ostao na čaši piva u gostinskoj kući.

Čarls Menson i Star, devojka koja želi da se uda za njega

Čarls Menson i Star, devojka koja želi da se uda za njega

Sledeće noći, “Porodica” je iskasapila Lenoa i Rozmari La Bjanku u njihovoj kući u Los Anđelesu. 

Nasilje je bilo toliko bezumno i brutalno, a motiv tako neshvatljiv, da je Menson i njegov hipi kult ostao upamćen za sva vremena. Ipak, on i danas negira svoju krivicu u tom slučaju. 

Prema teoriji Vinsenta Bugliosija, tužioca koji je vodio optužnicu za ubistvo osam osoba protiv Mensona, on je ubedio svoje sledbenike da otpočnu rat “bele i crne rase”, posle kog će ga “crnci moliti da bude njihov vođa, jer oni ne mogu sami da opstanu”.

Bugliosi je tvrdio da je taj rat Menson nazivao “Helter Skelter”, prema pesmi albuma Beatlesa, poznatog kao White Album (“Beli album”). 

Ubica je bio opsednut rečima pesama sa tog albuma, a “Helter Skelter” doživeo je kao bojni poklič, signal da je došlo vreme za borbu rasa i ubijanje svih izvan “Porodice”: 

Nakon što je Menson osuđen, Bugliosi je napisao opširni roman pod nazivom pomenute pesme, prodat u više od sedam miliona primeraka, što ga je kasnije učinilo multimilionerom.

On se trenutno bori sa kancerom i povremeno daje izjave za medije o svojoj ulozi u suđenju Mensonu.Jedan od najpoznatijih osuđenika svih vremena, kažnjen je doživotnim zatvorom 1977. sa mogućnošću puštanja na uslovnu slobodu.

Zločin koji je šokirao

Zločin koji je šokirao

Menson može da zahteva puštanje tek za 15 godina, kada bi trebalo da ima 92 godine. Kada mu je zahtev odbijen 2007. komisija je odlučila da je on “i dalje pretnja drugim ljudima i da može naškoditi svima s kojima dođe u kontakt”. Osim toga, on je daleko od “primernog” zatvorenika. Tokom svih godina provedenih iza rešetaka, počinio je 108 prestupa, uključujući i pravljenje oružja. 

Sklon neobičnim i maničnim ispadima u “pauzama” od svojih opravdanja, Menson viče: “Ja sam izgnanik, ja sam gangster, ja sam pobunjenik, ja sam desperado, ja ne ispaljujem metke upozorenja”. 

O tome kako javnost gleda na njegova ubistva iz 1969. ima filozofski stav.

“Helter Skelter nije bila laž. To je samo bila Bugliosijeva perspektiva. Svi stvari nazivaju onako kako žele da ih pamte. Naravno, to se dešavalo. Ipak, to je bio samo delić priče”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Poslednja ispovest Čarlsa Mensona

  1. Pingback: Poslednja ispovest Čarlsa Mensona | Web-novine.com

Ostavite komentar