Prosize kapsule

Menadžer “Pica hata” otpušten jer je radnicima da slobodan dan

pizza-hutMenadžer jedne od prodavnica u Indijani američkog lanca Pica Hat dobio je otkaz pošto je odbio da otvori prodavnicu tokom Dana zahvalnosti.

Međutim, kompanija, nakon što je o slučaju izvestio CNN, odlučila je da mu ponudi da se vrati na posao.

Toni Ror (28) iz gradića Elkart u Indijani, nakon deset godina rada za kompaniju, nije hteo da otvori prodavnicu Pica Hata, želeći da svojim radnicima omogući jedan slobodan dan u godini, pošto većina drugih prodavnica ovog lanca širom Amerike danas ne radi.

Međutim, lokalni menadžment Pica Hata smatrao je da bi prodavnica ipak trebalo da bude otvorena, i nakon što je Ror odbio da ih posluša, rekli su mu da može da napiše pismo kojim podnosi ostavku i daje otkaz.

On je, umesto toga, odgovorio pismom lokalnom menadžmentu u kome je upitao da li se oni brinu o svojim radnicima i da li pored Božića mogu da imaju slobodno za Dan zahvalnosti, kao jedina dva dana tokom godine kada ne rade i mogu da ih provedu vreme sa svojim porodicama.

Ubrzo posle toga obavešten je da je dobio otkaz, iako lokalni menadžment kaže da je on u stvari dao otkaz.

Tada se u celu priču, pošto je o tome izašla vest na CNN televiziji, umešao se vrh kompanije Pica Hat, saopštivši da je lokalni menadžment napravio “ozbiljne greške u proceni situacije”, i Roru je ponuđeno da se vrati na posao.

On još uvek nije doneo odluku o tome, i za CNN je danas rekao da ne zna da li želi da se vrati da radi u Pica Hat.

“Svi moji prijatelji mi govore kako je dobro to što sam uradio i kako su ponosni na mene i da sam ja heroj. Ja nisam heroj, već momak koji je rekao “ne” svom šefu i zbog toga se opekao. Heroji su oni koji spasavaju ljude”, zaključio je Ror.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Menadžer “Pica hata” otpušten jer je radnicima da slobodan dan

  1. Pingback: Menadžer “Pica hata” otpušten jer je radnicima da slobodan dan | Web-novine.com

Ostavite komentar