Prosize kapsule

Putnici pomerili voz i spasili ženu koja je htela da se ubije

JAPAN-TRANSPORT-LEISURE-TOURISM-SUBWAYŽena u Tokiju pokušala je da izvrši samoubistvo bacivši se na šine podzemne železnice. Putnici su brzo reagovali i pomerili voz da bi hitna pomoć mogla da dođe do nje.

Incident se dogodio na stanici podzemne železnice Shibuya u Tokiju. Naime, žena u šezdesetim godinama jecala je pod vozom, među šinama pruge nakon neuspelog pokušaja samoubistva.

Putem javnog razglasa zaposleni podzemne železnice obznanili su putnicima da se nepoznata žena nalazi pod vozom, nakon čega su na desetine ljudi skočili na šine i pogurali voz težak preko 30 tona kako bi osoblje hitne pomoći moglo doći do unesrećene žene i prevesti je u bolnicu.

Iako je njen skok pod nadolazeći voz uticao na više od 26 putnika koji su pre najveće saobraćajne gužve u javnom prevozu putovali svojim kućama, pokazali su dobru volju i, kako piše “Dejli mejl”, vratili veru u čovečanstvo.

Ovo nije prvi takav slučaj u Japanu. Ranije ove godine, četrdesetak putnika poguralo je voz od 32 tone kako bi spasli ženu zarobljenu pod čeličnom konstrukcijom voza. Unesrećena žena spasena je nepovređena.

Svi su tapšali i klicali od sreće što su uspeli da spasu jedan ljudski život, a nije im smetalo to što su na svoja odredišta kasnili otprilike osam minuta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.