Prosize kapsule

Bitcointalk.org upozorio svoje korisnike da promene lozinke

Bitcointalk.orgBitcointalk.org, popularni forum za rasprave vezane za virtualnu valutu Bitcoin upozorio je svoje korisnike da su nepoznati napadači možda uspeli da dođu do određenog broja lozinki.

Prema administratoru foruma koji se predstavio samo nadimkom Theymos, napadači su pronašli ranjivost kod Bitcointalkovog davaoca usluge DNS-a, japanske kompanije Anonymous Speech. Pretpostavlja se da je izveden napad ”čovekom u sredini” čime se došlo u posed informacija kao što su postovi na forumu, lozinke korisnika kada su bili prijavljeni na forum, privatne poruke i drugo.

Napad se odvijao od 6 sati ujutro u nedelju do 20 sati u ponedeljak, po japanskom vremenu. Korisnicima koji su u to vreme bili prijavljeni na forum preporučuje se promena lozinki. Osim ovog napada, Bitcointalk.org je bio izložen i DDoS napadu. Veruje se da su ova dva događaja povezana.

Početkom oktobra forum je takođe bio pod napadom, kada su nepoznati hakeri iskoristili propust u Simple Machine softveru za izradu foruma u PHP-u, koji upotrebljava Bitcointalk.org.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.