Prosize kapsule

Pokrenut sajt Say Serbia, srpski Facebook

say serbiaZa stanovnike Srbije koji imaju želju da predstave svoju zemlju strancima i umreže se sa ljudima iz celog sveta, napravljen je sajt Say Serbia.

Prema informacijama koje stoje na zvaničnoj Facebook strani ovog projekta, Say Serbia je nastala iz „naše obostrane želje da Srbe i prijatelje Srbije povežemo jedne s drugima“. 

„Postoji milion Srba širom sveta u gotovo svakog zemlji sveta i želeli smo da ih objedinimo na jednom mestu. Kao društvena mreža Say Serbia poziva sve ljude da nam se priključe, kako bismo negovali diskusije o temama iz bogate istorije Srbije, zanimljivoj umetnosti i našoj voljenoj kuhinji“. 

„Podstičemo vas da postanete ambasadori Srbije praveći svetsku zajednicu i otkrivanjem lepote i dubine Srbije kroz oči njenog naroda“, piše u informacijama o sajtu.

Ova društvena mreža koja je u povoju deo je projekta koga realizuje grupa mladih i talentovanih studenata Akademije umetnosti sa sada već poznatim Amerikancem Čarlsom Katerom, koji je pre tri godine došao u Srbiju nakon čega je, potpuno očaran srdačnim ljudima i lepotama naše zemlje, odlučio da se trajno preseli u Srbiju.

Projekat Say Serbia započeo je emitovanjem istovremene web dokumentarne serije o Srbiji, čiji je idejni tvorac upravo Kater.

Nju realizuje beogradska produkcijska kuća “Light paradios“, a prva epizoda posvećena je Rumi i snimljena je uz minimalne troškove, koje je obezbedila Turistička organizacija opštine Ruma.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar