Prosize kapsule

Premijer Češke: Neću valjda ja na Mandelinu sahranu?

rusnokČeški premijer u ostavci Jirži Rusnok našao se u glavnim vestima domaćih, ali i stranih medija, pošto je u javnost dospeo snimak s mikrofona donjeg doma parlamenta, na kojem se Rusnok žali što će možda morati da putuje na sahranu Nelsona Mandele.

“Sav se tresem kad pomislim da ću morati da idem tamo”, rekao je, van zvaničnog razgovora Rusnok, obraćajući se ministru odbrane Vlastimilu Piceku.

Rusnok je razgovor počeo rekavši: “Čoveče, sad je još umro i Mandela!”, a na Picekovo pitanje ko će ići na sahranu, odgovorio je: “Ma, čoveče, nadam se da će ići predsednik (Miloš Zeman). Ja imam zakazan nekakav ručak, a posle i večeru. Plašim se da ću morati da idem ja”.

Na komentar premijera da je Južnoafrička Republika užasno daleko, ministar mu je rekao da će putovati specijalnim letom, koji će platiti Ministarstvo odbrane.

Rusnok dalje kaže da se nada da će na Mandelinu sahranu ići “Miloš (predsednik Zeman), ali da će mu doktori verovatno savetovati da ne ide” zbog nedavne povrede kolena.

“A kako ti uopšte misliš da se Zeman popne u avion?”, pitao je Picek, a razgovoru se zatim priključio i ministar finansija Jan Fišer, koji je rekao: “To je totalna glupost, još će biti nekog s….ja!”, misleći, kako je naveo list “Dnes”, na “Zemanovu poznatu osobinu da često pada i sapliće se na stepenicama”.

Češki predsednik Zeman otkazao je, do kraja godine, sve posete zbog povrede kolena, podseća na svom sajtu taj list.

Snimak ovog razgovora prvi je objavio kanal državne televizije ČT24.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.