Prosize kapsule

Hrvatska: Fatalne bliznakinje nagovarale dečka da ubije njihovog bivšeg ljubavnika

PorecBliznakinje Sandra i Marija nagovarale su svog vršnjaka da za 50.000 evra ubije Zija Muratija, bogatog ugostitelja iz Poreča, koji je bio jedno vreme u vezi sa jednom od sestara.

Slučaj koji je zaintrigirao celu Istru već danima je glavna tema razgovora po porečkim kafićima. O “bliznakinjama iz pakla”, kako su ih prozvali mediji, malo toga se zna, ali klupko je polako počelo da se odmotava.

Žrtva njihovog plana trebalo je da bude 42-godišnji Zija Murati, imućni ugostitelj koji na rovinjskoj rivi ima restoran La Riva. On, pak, nije ni sanjao šta mu spremaju bivša ljubavnica i njena sestra. Kada je to saznao od policije, uzeo je godišnji odmor i pobegao iz grada. Izjavio je da je u šoku, strahovito potresen svime što se dogodilo.

Sandra i Marija su, kako se priča u Poreču, veoma atraktivne, toliko da bi, kako se govori u šali, mnogi muškarci zbog njih i besplatno pristali da počine ubistvo. Ali, one su odlučile da na ubistvo nagovore svojeg vršnjaka, 28-godišnjeg Porečanina sa kojim je jedna od njih bila u nekom obliku veze.

To im je bila greška zbog koje će završiti u zatvoru, budući da ih je mladić, kome su pretile ubistvom nakon što nije želeo da realizuje njihov opaki plan, sam prijavio policiji.

Atraktivne bliznakinje u Poreču žive već nekoliko godina. Rođene su, navodno, u Belorusiji, majka im je Ukrajinka, a otac Beograđanin pa osim hrvatskog imaju i ukrajinsko državljanstvo. Pre Poreča, živele su u Rijeci i Beogradu, a zadnjih godinu dana prijavljene su na adresi stana kojeg je, navodno, jednoj od njih kupio Zija Murati. Upravo je taj stan, pokazaće se kasnije, bio i razlog zbog koga su odlučile da likvidiraju svoga sponzora.

Bliznakinje su se, navodno, kretale u opskurnim društvenim krugovima. Osoba koja je dobro upućena u priču kaže da im je pronalaženje bogatih sponzora bio osnovni izvor prihoda. Povremeno su se bavile turističkim bukingom, ali nito od ozbiljnijih porečkih turističkih radnika za njih nikad nije čuo.

Niko pouzdano ne zna koliko je dugo trajala ljubavna veza sa imućnim ugostiteljem, ali definitivno je bila intenzivna. On je prema njima bio prilično izdašan. Svojoj devojci i njenoj sestri plaćao je, kažu upućeni u ovaj slučaj, sve što su poželele. Vrhunac je bio kupovina stana u Poreču. Vrednu nekretninu ipak nije prepisao na njih.

Upravo zato, nakon što je jesenas pukla ljubav devojke su se zabrinule da bi mogle da ostanu bez krova nad glavom. Rovinjski ugostitelj, navodno, sa njima više nije želeo da ima nikakvog posla. U noktobru je započelo nagovaranje za ubistvo. Dečku su obećale 50 hiljada evra ako to učini. U samom početku, mladić je mislio da je sve to neka okrutna šala.

“Nije reagovao. Nije ih ozbiljno shvatao. I on je bio zaljubljen i prag tolerancije bio mu je vrlo visok. Ali, to je dobar dečko, nije nikakav kriminalac i ne znam kako su uopšte pomislile da bi na to mogao biti spreman”, govori izvor blizak slučaju.

Međutim, sestre su bile poznate kao osobe koje nisu navikle da im iko govori ne. Nastavile su sa pritiscima. Porečanin koga su uhvatile u svoje klupko pokušavao je da se izvuče. On im je zapretio policijom a one su njemu zapretile smrću.

“Poručile su mu da će, ili on ubiti osobu koju su one odredile, ili će one ubiti njega. Dečko je procenio da je vrag odneo šalu”, kaže izvor.

Izvor: Jutarnji.hr

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Hrvatska: Fatalne bliznakinje nagovarale dečka da ubije njihovog bivšeg ljubavnika

  1. Pingback: Hrvatska: Fatalne bliznakinje nagovarale dečka da ubije njihovog bivšeg ljubavnika | Web-novine.com