Prosize kapsule

Iz Facebooka nam stižu video oglasi za mobilne platforme

facebookNakon višemesečnog eksperimentiranja sa video oglasima i njihovom auto-play opcijom, u Facebooku su se ipak u oktobru odlučili da pričekaju sa implementacijom iste. Međutim, na osnovu najnovijih informacija video oglasi prikazivaće se svim korisnicima u mobilnoj verziji Facebooka.

Korisnici iOS i Android aplikacija širom sveta uskoro će među objavama i fotografijama svojih prijatelja i stranica koje prate nailaziti i na ubačene video oglase koji će se automatski pokretati pri učitavanju.

Kako bi ipak ublažili iritiranje svojih korisnika, auto-play opcija će moći biti isključena, pa će se u tom slučaju oglasi automatski prikazivati samo u slučaju da je mobilni uređaj spojen na internet putem Wi-Fi veze. Isto tako, svi video sadržaji biće emitovani bez zvuka, pa će ih biti lakše ignorisati jednostavnim skrolovanjem po ekranu do sledećeg sadržaja na News feedu.

Iz kompanije su potvrdili kako su video oglasi na web platformi još uvek u fazi testiranja i kako još ne postoji konačan plan za njihovo uvođenje. Za ovaj oblik oglašavanja na mobilnim platformama su se odlučili prvenstveno iz finansijskih razloga, budući da sve veći deo prihoda koje kompanija generiše dolazi upravo od prodaje oglasa u okviru mobilnih aplikacija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Iz Facebooka nam stižu video oglasi za mobilne platforme

  1. Pingback: Iz Facebooka nam stižu video oglasi za mobilne platforme | Web-novine.com