Prosize kapsule

Stiže USB koji će moći da se priključi “iz prve”

flesNova generacija USB konektora imaće dimenzije micro USB-a, ali biće “reverzibilna” kao Appleov Lightning konektor ili (u prevodu) – moći da se priključi na vaš kompjuter bez obzira sa koje strane ga “gurate”.

Tehnloški konzorcijum zadužen za USB standarde objavio je da je počeo razvoj nove generacije USB priključaka. Vest je oduševila brojne “IT gikove” širom sveta i ispunila želju koja je dugo, bez dobrog objašnjenja, ostajala neispunjena: novi “tip-C” priključak biće reverzibilan, što znači da korisnici više neće morati da obrću konektor ili da gledaju u njega da bi “naboli” pravu orijantaciju za priključivanje.

Loša vest je da novi standard (naravno) neće biti kompatibilan sa sadašnjim USB portovima, uključujući i micro USB-ove. Novi dizajn će biti u skladu sa Apple-ovim Lightning konektorom, sa tanjim profilom “koji će pomoći dalji razvoj tanjih i lepših uređaja”.

U saopštenju za medije Aleks Peleg iz Intela pozdravio je novi standard, pošto će on “omogućiti potpuno novu super-tanku generaciju uređaja, od smartfona do tableta, preko 2-u-1 uređaja, do laptopova i desktopova i mnogih drugih elektronskih uređaja.”

“Ovaj novi “tanki” konektor koji će omogućiti protok podataka, električne energije i videa biće jedini konektor koji vam je potreban za bilo koji uređaj koji posedujete,” rekao je Peleg.

Planirano je da novi konektor bude testiran tokom sledeće godine, a tehničke specifikacije biće objavljene sredinom 2014. godine.

©Muskimagazin.com

1 komentar on “Stiže USB koji će moći da se priključi “iz prve”

  1. Pingback: Stiže USB koji će moći da se priključi “iz prve” | Web-novine.com

Ostavite komentar