Prosize kapsule

Tablet računari – vladari u 2014. godini

tabletCanalys, kompanija koja se bavi analizom tržišta, u svom izveštaju je navela da će tableti iduće godine činiti gotovo 50 % svih isporuka na tržištu koje još uključuje personalne računare, prenosnike i pametne telefone.

Tokom 2013. godine isporuke tableta iznosile su 40 posto od isporuka svih personalnih računara i oko pola miliona uređaja manje u odnosu na isporuke prenosnih računara. U Canalysu predviđaju da će se takav trend nastaviti.

U 2014. godini će  biti isporučeno 285 miliona, dok bi do 2017. trebalo biti isporučeno 396 miliona tableta. Vodeći proizvođači tablet uređaja i dalje će biti Apple i Samsung.

Apple bi svoje vodeće mesto mogao zadržati zahvaljujući novim proizvodima, iPad Airu i iPad Mini modelu sa Retina ekranom. Južnokorejska kompanija pratiće Apple u stopu. Microsoft bi svoj udeo na tržištu tableta od 2 % u idućoj godini trebalo da poveća na 5 %.

Što se tiče operativnih sistema, Android nastavlja sa svojim vođstvom na tržištu, iduće godine imaće udeo od 65 % na tržištu. Samsung je vodeći proizvođač na tržištu Android tableta sa udelom od 27 % koji je imao u trećem kvartalu 2013. godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Tablet računari – vladari u 2014. godini

  1. Pingback: Tablet računari – vladari u 2014. godini | Web-novine.com