Prosize kapsule

Od sada će Windows Phone i RT biti besplatni?

windowsPrema pisanju The Vergea, koji se poziva na dobro informisane izvore, Microsoft navodno ozbiljno razmišlja da besplatno ponudi proizvođačima uređaja operativne sisteme Windows Phone i Windows RT.

Odluka još nije konačna, ali navodno je ozbiljno razmatra Microsoftov potpredsednik zadužen za OS, Terry Myerson. Naime, Microsoft trenutno ostvaruje značajan prihod od licenciranja OS za mobilne uređaje, ali najveći deo tih prihoda dolazi od Nokie, čije odeljenje za mobilne uređaje preuzima Microsoft, zato će i ti prihodi najvećim delom nestati. Kako bi kompenzovao gubitak prihoda od samih operativnih sistema Microsoft želi povećati prihode na drugim područjima, a jedan od načina je i zarada putem oglašavanja u aplikacijama. Takođe želi privući više korisnika za svoje usluge poput SkyDrivea, Officea, i Skypea.

U ovim glasinama se ne spominje puna verzija operativnog sistema Windows 8, zato se predpostavlja kako će Microsoft i dalje naplaćivati proizvođačima uređaja njegovo korišćenje u svojim uređajima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Od sada će Windows Phone i RT biti besplatni?

  1. Pingback: Od sada će Windows Phone i RT biti besplatni? | Web-novine.com