Prosize kapsule

Nega kože lica tokom zime

Nega lica

Zima nam donosi snežne čarolije, ali i probleme kada je reč o higijeni i negovanju kože lica i tela. Masna kosa, gruba koža, često iziritirana suvim i hladnim vazduhom, samo su neke od muka sa kojima se susrećemo sa prvim decembarskim mrazevima.

Koža svakog muškarca zahteva negu i pažnju, baš kao i ženska, naročito na onim delovima koji su izloženi spoljnim uticajima tokom leta i zime. Muškarci još uvek imaju nedoumice oko nege kože, ali i oko preparata koje bi trebalo da koriste. Prva pomoć stiže nam u vidu praktičnih i skoro, pa besplatnih saveta. Svakog dana popijte bar dva litra vode svakog dana, jer je ona koži neophodno u izobilju. Da bi vaša koža ostala zdrava, potreban je i vitamin C. U ovim zimskim danima konzumirajte više južnog voća, svežeg povrća i žitarice.

Brijanje

Sastavni deo vaše svakodnevne nege sigurno je i jutarnje brijanje brade. Tu, takođe, postoje neka kozmetička pravila kojih bi se trebalo pridržavati kako biste imali lepu i negovanu kožu lica. Ne treba se brijati odmah po ustajanju, jer su tada dlake brade uvučene u folikule. Najbolje vreme za brijanje je 15-20 minuta posle umivanja. Dlake tada imaju vremena da omekšaju, a koža je čista. Brijač i lice ispirati mlakom vodom. Što kožu bolje navlažite, brijanje će biti manje agresivno. Nemojte zaboraviti da je i vašoj koži potreban odmor, pa mašinicu za brijanje odložite vikendom. Čvrsta brada zahteva sredstvo u obliku gela ili pene za brijanje, jer oni omekšavaju dlačice i olakšavaju brijanje. Ukoliko je brada mekana, a dlačice na njoj guste, trebalo bi nabaviti penu koja ima antibakterijsko dejstvo. Ona će sprečiti da se na koži pojavi crvenilo usled iritacije kože brijanjem. Zahvaljujući svakodnevnom brijanju, koje ima efekat blagog pilinga, koža se neprestano obnavlja. Imajte na umu da posle svakog brijanja na lice morate naneti neki hranljivi preparat.

Kreme i preparati

Muškarci treba da koriste vlažne kreme koje sadrže vitamin E i zaštitu od UV zračenja. One će štititi površinski sloj i poboljšati aktivnost vaše kože. Međutim, bore nisu jedini neprijatelji muškog lica. Muškarcima se, kao i ženama, takođe dešava da se probude sa kesicama ispod očiju. Ne treba dozvoliti da vam oni postanu zaštitni znak. Za prvu pomoć tu su uvek obloge od kamilice ili nane, koje u rekordnom vremenu otklanjaju otečenost. Ono što bi trebalo koristiti, a možda vam izgleda smešno jeste maska za lice, bez koje se ne može zamisliti nijedna kvalitetna nega lica. Ovih dana najbolje je koristiti hidrantne maske koje koži dodaju vlažnost, a istovremeno sprečavaju da ispari ona vlaga koja se u njoj nalazi. Hidrantne maske se preporučuju svim tipovima kože. Ni muškarci nisu imuni na znake starenja, pa bi tokom hladnih zimskih meseci nega kože trebalo da bude sastavni deo svakodnevne higijene.

MASKA ZA SVEŽ IZGLED

Napravite hidrantnu masku tako što ćete oljuštiti avokado i zgnječiti ga. Stavite to na lice i isperite posle 15 minuta toplom vodom. Avokado je sjajan ovlaživač za suvu kožu.

Slični tekstovi

Comments are closed.