Prosize kapsule

INTERVJU: Uroš Ničić – STREET WORKOUT!

savez fotka

Ulični trening je fizička aktivnost koja se obično obavlja u parkovima, a koja podrazumeva kombinaciju atletike i gimnastike. U svet treninga u kom je samo neba granica, a ulica teretana, uvodi nas Uroš Ničić, koji se ovim vidom vežbanja bavi već godinu i po.

MM: Opiši nam “Street workout”.

Iron Abs za vas

UN: Ulično vežbanje podrazumeva vežbe koje se realizuju samo pomoću težine sopstvenog tela. Najpopularnije vežbe ovog tipa su zgibovi, apsolutni zgibovi, sklekovi , propadanja i trbušnjaci. Ulični trening, takođe, podrazumeva neki statički položaj tela, kao što su ljudska zastava, ili prednja i zadnja vaga. Izuzetno je popularan među mladim generacijama. To je veoma atraktivna i potpuno besplatna fizička aktivnost. Deo njegove popularnosti dolazi iz mogućnosti da se izgradi dobra definicija mišića, pojača snaga, i naravno, ne treba zaboraviti da se ovime promoviše zdrav način života.

MM: Kada si počeo da se baviš uličnim treningom, i šta te je privuklo?

UN: Za street workout sam saznao pre nekih godinu i po dana. Tada sam i počeo sa prvim sklekovima i zgibovima, a aktivno treniram od pre šest meseci. Iskreno, teretana mi nikada nije bila privlačna, a video sam šta sve može da se postigne samo pomoću ovih vežbi, pa sam hteo da probam i svidelo mi se.

MM: Koliko često vežbaš, i koliko traje jedan trening?

UN: Vežbam svakog dana, bilo da je to kardio ili trening snage. Običan trening traje oko sat vremena, što brzo protekne kada se vežba u društvu, a kada sam specijalno motivisan odradim jači trening koji traje i do dva i po sata.

Moja promena za pet meseci

Moja promena za pet meseci

MM: Da li je ulično vežbanje zanimljivije od uobičajenog treninga?

UN: Biću kratak – ako je ulica teretana, nebo je granica.

MM: Postoji li rivalitet među momcima koji vežbaju na istom terenu, ili je konkurencija pozitivna stvar?

UN: Među momcima ne postoji nikakav rivalitet. Sve su to fini ljudi koji pomažu jedni drugima, međusobno se motivišemo, i upravo zbog te motivacije i pozitivne energije kojom se okružimo trening se mnogo lakše podnese.

MM: Kako vežbate tokom zime?

UN: Zimi, kao i pre svakog treninga, prvo radimo zagrevanje, a nakon toga nam nije teško da odradimo trening i po najvećoj hladnoći. Najveći problem je to što su šipke hladne, ali tada uzmem zimske rukavice, a preko navučem rukavice za teretanu i ostalo je lako.

MM: Poruka čitaocima MAN-a.

UN: Ne morate biti dobri da biste krenuli, ali morate krenuti da biste bili dobri.

Više o uličnom vežbanju na https://www.facebook.com/AlfaBars.Serbia

Slični tekstovi

Comments are closed.