Prosize kapsule

4 najprljavije seksi tajne koje žene kriju od muškaraca

Sofija Vergara

Čak i u najskladnijoj vezi postoje tajne koje žena nikada neće otkriti svome muškarcu. Ma kako ga volela, neke je stvari teško prevaliti preko jezika, bilo da se radi o strahu od osude, bilo da se jednostavno želi poštedeti druga osoba. Do popisa najprljavijih ženskih tajni su došli američki naučnici koji su ispitali 700 žena i došli do zanimljivih odgovora

1. Spavale su s više muškaraca nego što njihov muškarac misli
Ako muškarac upita svoju lepšu polovinu s koliko ih je pre njega bila, svaka treća će slagati i umanjiti brojku. Žene ne vole govoriti o svojim prethodnim vezama. Žele li muškarci zaista saznati ko se krije u njenoj prošlosti, moraće se svojski potruditi, kaže stručnjak za prevare u vezama doktor psihologije Tim Kol. Ako i postoji najmanja sumnja da neće s odobravanjem gledati na njeno iskustvo, žena će sve prećutati.

2. Glume orgazme
Čak 48 posto ispitanih žena priznaje da je glumilo orgazam. Tu i tamo ih to čini 35 posto, svaki drugi put 16 posto, dok svaka dvadeseta žena uvek glumi orgazam. Prema istraživanju sprovedenom 2011. godine, 63 posto žena koje glume orgazam nisu inicirale seks, a 29 posto uopšte nije želelo snošaj. Dakle, one ih jednostavno žele skinuti s dnevnog reda.

3. Održavaju kontakte s bivšima
Prema istraživanjima objavljenim 2010. godine gotovo 75 posto ispitanika održava kontakte sa svojim bivšim seksualnim partnerima, najčešće putem društvenih mreža. Znakovi upozorenja su brzo zatvaranje prozora na ekranu ili zaklapanje laptopa u trenutku kada on uđe u prostoriju.

4. Čeznu za drugim muškarcima
Trideset i dva posto žena ponekad tokom seksa zamišlja drugog muškarca. Čak 35 posto žrna uvek zamišlja drugoga, dok 65 posto ispitanica uvek misli na svog trenutnog partnera. Stručnjaci kažu da je fantaziranje normalno, ponekad i korisno, a na kraju ne znači emocionalnu prevaru.

Slični tekstovi

Comments are closed.