Prosize kapsule

Savršenstvo bez mane: Priča o profesoru koji je tražio idealnu ženu

1058870-13

Svi sanjamo o savršenom partneru koji je prepun pozitivnih osobina a nema ni jednu manu. Pročitajte priču jednog profesora koji je tragao za jednom savršenom damom.

Studenti počeše da zapitkuju svog profesora:

– Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele da vas oponašaju i da vas slede. Ali ipak, sve nas jako zanima jedna stvar, zašto se još uvek niste oženili? – pitaše studenti.

Profesor, zatečen ovim pitanjem, u početku se snebivao, ali ubrzo poče da se otvara i da priča:

– Vidite, ja sam uvek tražio Savršenu Ženu! I u tom traženju, proputovao sam mnogo zemalja. Jednom sam voleo jednu prelepu devojku. Bila je neverovatno, neverovatno lepa. Nijedan muškarac nije mogao da odoli njenoj lepoti. Ali nažalost, njena duša nije imala takvu lepotu, pa smo se nakon izvesnog vremena i razišli. Posle toga sam sreo još jednu mladu devojku. Ona je bila i lepa i pametna i obrazovana. Ali nažalost, karakteri su nam bili potpuno različiti i morali smo da prekinemo našu vezu. Video sam od tada mnogo predivnih žena, ali ja sam još uvek tragao za onom svojom Savršenom – objasnio je profesor.

– I šta se desilo, zar niste nikada sreli takvu? – nastavljaju studenti.

– Jesam. Sreo sam je! Jednoga dana pojavila se baš takva: Savršena Žena – pametna, lepa, očaravajuća, produhovljena, elegantna, dobra…prostim rečima: samo savršenstvo – odgovori  profesor.

– I tada ste se oženili?! – oduševljeno i nestrpljivo uglas upitaše studenti.

– Ne! Na moje veliko razočarenje, ispostavilo se da ona traži SAVRŠENOG MUŠKARCA – priča profesor.

Mnogi traže savršenstvo kod drugih ali ne rade na svom savršenstvu.

Slični tekstovi

Comments are closed.