Prosize kapsule

Apple AppStore u Srbiji u martu, stiže i iPhone?

iphone-rs

Uslovi za otvaranje App Stora stvoreni su kada su izmenjene zakonske regulative koje su omogućile i dolazak PayPala u Srbiju.

Korisnici iOS uređaja u Srbiji mogli bi uskoro legalno da kupuju aplikacije putem zvaničnog srpskog naloga na App Storu, prenosi hrvatski portal Netokracija. Prema saznanjima izvora bliskom materiji, srpski App Store mogao bi biti najavljen već sredinom marta što se vremenski poklapa sa održavanjem Applovog “prolećnog” događaja na kome se uglavnom najavljuju novi proizvodi i govori više o poslovaju ove kompanije i proširenju na nova tržišta.

Uslovi za otvaranje App Stora stvoreni su kada su izmenjene zakonske regulative koje su omogućile i dolazak PayPala u Srbiju, a kako je rečeno, dodavanju Srbije na spisak podržanih zemalja prethodili su pregovori sa lokalnim distributerima Apple uređaja koji su morali ispuniti određene standarde radi dobijanja Premium Reseller licence.

iPad je već tu, iPhone stiže uskoro?

Zahvaljujući uvidu u interni dopis koji je namenjen distributerima (a koji izlazi neposredno pre dodavanja novih zemalja), navodi se da je od 16. 01. 2014. godine, prodaja iPad Air i iPad Mini Retina modela legalna u državi Srbiji i tako u potpunosti podržana od strane Appla kroz različite, ali odobrene distribucione kanale.

Zvaničan dolazak Applovih tableta, svakako bi trebalo da omogući građanima Srbije i mogućnost kupovine aplikacija putem App Stora, no ne bi trebalo isključiti ni mogućnost dolaska iPhona, koji bi za naše tržište mogao biti najavljen u junu, na WWDC konferenciji ili u trenutku premijere iPhone 6 uređaja, što se opet očekuje u junu ili septembru.

Iako se do sada o ovoj temi više puta govorilo u javnosti, poslednji pokazatelji najuverljiviji su do sada, a samo će vreme pokazati da li su glasine zaista tačne. Pre legalnog dolaska Applovog pametnog telefona u Srbiju moraju se uskladiti mnogi faktori, a kako pomenuti portal saznaje, razgovori između tehnološkog giganta iz Kupertina i mobilnih operatera u Srbiji u ovom trenutku nisu aktuelni iako su postojali u prethodnom periodu.

Slični tekstovi

Comments are closed.